Έτσι έγινε η δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

έτσι-έγινε-η-δολοφονική-επίθεση-στο-νέ-105515

dolofonia.neoirakleioΤο τρομοκρατικό χτύπημα, το πιθανότερο σενάριο. Δώδεκα κάλυκες συνέλεξαν οι αρχές στον τόπο της δολοφονίας. Με άλλο μέσο έγινε η διαφυγή των δραστών. Βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρέδωσε η Χρυσή Αυγή στις αρχές.

Προσχεδιασμένη και καλά οργανωμένη θεωρούν οι αρχές τη δολοφονική επίθεση που έγινε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, όπου δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλο ένα τραυματίστηκε.

Τις έρευνες ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, γεγονός που υποδεικνύει πως οι αρχές θεωρούν ως το πιο πιθανό σενάριο, το τρομοκρατικό χτύπημα. Παράλληλα, εξετάζοντας τα στοιχεία, συμπεραίνουν πως η επίθεση ήταν καλά οργανωμένη, ακόμα και στις πιο μικρές της λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή και φορούσαν κράνη, σταμάτησαν μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με τον συνοδηγό να κατεβαίνει από τη μηχανή και να πυροβολεί με πιστόλι κατά ομάδας 5-6 ατόμων. Αφού δώσει τη χαριστική βολή στους δύο που τελικά «κατέληξαν», ο δολοφόνος επιβιβάζεται ξανά στη μηχανή, η οποία φεύγει προς τα γύρω στενά.

Λίγη ώρα αργότερα, οι αρχές εντόπισαν στην οδό Γρηγορίου Αυξεντίου που βρίσκεται 2-3 στενά πιο μακριά, μία μηχανή Yamaha, χρώματος μπλε, η οποία ήταν κλεμμένη. Οι αρχές θεωρούν πως πιθανότατα αυτή ήταν η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια φέρεται να διέφυγαν με άλλο μέσο.

Από το σημείο της δολοφονίας, οι αρχές συνέλεξαν 12 κάλυκες που ανήκουν σε πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Αξίζει να σημειωθεί πως η Χρυσή Αυγή παρέδωσε βίντεο στις αρχές, από το κλειστό κύκλωμα που έχει στα γραφεία της.

Πηγή efsyn.gr

fountoulis.kapelonisΝεκροί είναι ο 23χρονος Γιώργος Φουντούλης (αριστερά) και ο 20 χρονος Μάνος Καπελώνης (δεξιά).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook