Έρχονται και ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ οι Ρώσοι ανοιχτά της Κύπρου!

έρχονται-και-θα-μεινουν-οι-ρώσοι-ανοιχ-41728

ΡΩΣΟΙΠέντε με έξι πολεμικά πλοία πρέπει να βρίσκονται σε μόνιμη βάση στη Μεσόγειο, τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα ήταν τα λόγια του ναυάρχου Τσιρκόφ, τα οποία μετέφερε το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Zvezda πριν από τρεις ημέρες.

Η Ρωσία έχει απειλήσει ξανά στο παρελθόν να στείλει πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο. Στο παρελθόν τέτοια επεισόδια σχετίζονταν με τη διαφύλαξη των ζωτικών γεωπολιτικών συμφερόντων στη περιοχή: την προστασία του συριακού λιμανιού του Ταρτούς, τους διάφορους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που τελούν υπό την απειλή της επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, τέλος την έντονη αμερικανική παρουσία γύρω από τη Γάζα, το Ισραήλ και φυσικά το Ιράν.

Άλλος ένας λόγος όμως ήρθε να προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, και δεν είναι άλλος από την ευρωπαϊκή παρέμβαση κατά των συμφερόντων των Ρώσων ολιγαρχών στην Κύπρο.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να εικάσει κανείς ότι με την Κύπρο μόλις μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τη Συρία, το Λίβανο, τη Γάζα και το Ισραήλ, η Ρωσία ίσως να μην έχει απλά αποκτήσει ένα νέο γεωπολιτικό στόχο , το ρωσικό προτεκτοράτο της Κύπρου , αλλά και ένα τέλειο άλλοθι για να δικαιολογήσει την παρουσία της στην περιοχή.

Η απόφαση, η οποία ελήφθη την 11η Μαρτίου και ανακοινώθηκε από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, αφορούσε την ανάπτυξη στόλου πέντε ή έξι πλοίων, συνοδευόμενων από φρεγάτες και κρούιζερς.

Πηγή: iefimerida.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας φέρεται επίσης να είπε σε ανώτερους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων πως μέχρι το 2020 στο στόλο θα προστεθούν 8 πυραυλοφόρα υποβρύχια, άλλα 16 πολλαπλής σκοπιμότητας και 54 επιπλέον πλοία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook