Έρχονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μετά τις αξιολογήσεις

έρχονται-απολύσεις-δημοσίων-υπαλλήλ-11887

dimosioi ipalliloi manitakis

Το Φλεβάρη μάλλον θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και αξιοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων. Ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί η πολυπόθητη διοικητική μεταρρύθμιση.

Ως προς τι θα περιλαμβάνει, γίνεται γνωστό πως θα εμπεριέχει τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων αλλά και τα κριτήρια αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού. Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, τα κριτήρια τα οποία επιφέρουν τις μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Ωστόσο, όπως γίνεται γνωστό, εκτός από τις μεταθέσεις θα υπάρξουν και απολύσεις, αφού όπως μαθαίνεται υπάρχουν παραβάσεις οι οποίες και θα οδηγήσουν υποχρεωτικά κάποιους υπαλλήλους στην έξοδο από το Δημόσιο.

Εκτιμάται πως θα χάσουν τη δουλειά τους οι υπάλληλοι εκείνοι, οι οποίοι θα διαπιστωθεί πως έχουν προσκομίσει πλαστά έγγραφα.

Οι συγκεκριμένοι μάλιστα θα βρεθούν και αντιμέτωποι με το αδίκημα της πλαστογραφίας, αδίκημα το οποίο επισύρει την αυτοδίκαιη αργία.

Ακόμα, θα απολυθούν οι εργαζόμενοι που θα διαπιστωθεί πως δεν προσέρχονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην εργασία τους αδικαιολογήτως.

Παράλληλα, εκτός Δημοσίου θα βρεθούν όσοι υπάλληλοι έχουν καταδικαστικές αποφάσεις από δικαστήρια για σημαντικά θέματα με βάση το νέο πειθαρχικό δίκαιο, ενώ θα χάσουν τη δουλειά τους και οι υπάλληλοι των οποίων θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις και δεν θα υπάρξουν νέες για να μεταταχθούν – κάτι που το υπουργείο το αποκλείει τονίζοντας πως τα λειτουργικά κενά είναι περισσότερα από τους υπαλλήλους που θα μετακινηθούν.

 

Πηγή: news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook