Έρχονται «Βραχιόλια» | Έντάλματα σύλληψης για 160 Κρητικούς για χρέη προς το Δημόσιο

έρχονται-βραχιόλια-έντάλματα-σύλλ-29281

xeiropedes«Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας όπως αυτή μας έχει ανατεθεί και στα πλαίσια του νόμου. Δεν υποκύπτουμε σε καμιά πίεση από όσο ψηλά κι αν προέρχεται».

Eντάλματα  έχουν εκδοθεί για 200 συνολικά Κρητικούς από την έναρξη των συλλήψεων για χρέη προς το Δημόσιο από τη Β ΔΟΥ Ηρακλείου που αποτελεί ελεγκτικό κέντρο για όλη την Κρήτη.

Αν υπολογίσουμε ότι ως σήμερα έχουν συλληφθεί σε ολόκληρο το νησί περίπου 40 άτομα, το επόμενο διάστημα αναμένεται η σύλληψη άλλων 160 ατόμων ενώ νέα εντάλματα εκδίδονται καθημερινά.

Όπως επεσήμανε ο προϊστάμενος της Β ΔΟΥ Μανόλης Ρολάκης ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία ελέγχου με βάση τις λίστες που στέλνει το Υπουργείο και αφού διασταυρωθούν τα στοιχεία από τους ελεγκτές- εφοριακούς εκδίδονται τα εντάλματα που αποστέλλονται στις αστυνομικές αρχές για εκτέλεση.

Από όσους ως σήμερα έχουν συλληφθεί, στην πλειοψηφία τους έχουν καταβάλλει άμεσα το 20% των χρεών τους, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι, και προχωρούν στη συνέχεια σε ρύθμιση των υπόλοιπων χρεών τους.

Τα … «μεγάλα ψάρια»

Τα παραπάνω βεβαίως αφορούν στην μια διάσταση του θέματος ενώ υπάρχει και μια άλλη, η σοβαρότερη ίσως. Αυτοί που ως σήμερα συνελήφθησαν, εκτός δύο- τριών περιπτώσεων, χρωστούσαν στο Δημόσιο από μερικές χιλιάδες ως 250.000 ευρώ. Ωστόσο στα … κιτάπια της Β ΔΟΥ υπάρχουν αρκετοί επιφανείς πολίτες και οικονομικοί παράγοντες της Κρήτης που χρωστούν από 1 ως και 4 εκατ. ευρώ!

Σε αυτές τις περιπτώσεις όπως επισημαίνει ο κ.Ρολάκης οι οφειλέτες εμφανίζονται μόνοι τους στις Αρχές και χρησιμοποιώντας τη δικαστική οδό κερδίζουν την ελευθερία τους. Προφανώς και δε σταματούν να χρωστούν ωστόσο τυγχάνουν άλλης μεταχείρισης.

Οι πιέσεις που υπάρχουν καθημερινά προς τους ανθρώπους του ελεγκτικού μηχανισμού είναι καθημερινές από φίλους και γνωστούς ως και … πολιτικούς που ζητούν «χάρες» για οφειλέτες.

Ωστόσο όπως επισημαίνει ο κ.Ρολάκης:

«Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας όπως αυτή μας έχει ανατεθεί και στα πλαίσια του νόμου. Δεν υποκύπτουμε σε καμιά πίεση από όσο ψηλά κι αν προέρχεται».

 

Πηγή: ekriktiko

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook