Έρχεται… η ανάπτυξη | Άφησαν την Γαύδο χωρίς γιατρό

έρχεται-η-ανάπτυξη-άφησαν-την-γαύδο-29303

GAYDOS

Η Γαύδος μπορεί να αποτελεί έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς για τους φυσιολάτρες, ωστόσο είναι απαγορευτική για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Ή πολύ περισσότερο για όποιον φοβάται τις διακοπές σε ένα νησί χωρίς γιατρό.

Από τις 15 Αυγούστου το ακριτικό νησί παραμένει χωρίς γιατρό, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ενδιαφέρον από κάποιον γιατρό για την κάλυψη της θέσης δεν υπάρχει, ενώ το πρόβλημα έρχονται να λύσουν προσωρινά οι Γιατροί του Αιγαίου, οι οποίοι για ένα σαββατοκύριακο θα βρίσκονται στο νησί με στόχο τη διενέργεια εξετάσεων στους κατοίκους.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε συνεχή ανασφάλεια και οι τουρίστες αποσβολωμένοι παρακολουθούν την Ελλάδα του 2013 να αφήνει νησιά της χωρίς ιατρική κάλυψη.

Η προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης του ιατρού στη Γαύδο έχει βγει, ωστόσο το ενδιαφέρον είναι ανύπαρκτο. Κανείς γιατρός δε θέλει να πάει στο ακριτικό νησί, με το δήμαρχο Γαύδου να τονίζει ότι εάν είχαν δοθεί τα κατάλληλα κίνητρα τότε το θέμα θα είχε λυθεί.

Ανάσα ωστόσο για τους κατοίκους αποτελεί το γεγονός ότι οι Γιατροί του Αιγαίου, μία ομάδα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, θα βρεθούν στο νησί από το ερχόμενο Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα για να παρέχουν στους κατοίκους τη δυνατότητα ιατρικών εξετάσεων σε δέκα ειδικότητες

Μέλημα τόσο των Γιατρών του Αιγαίου όσο και της Περιφέρειας Κρήτης είναι το ταξίδι αυτό να πραγματοποιείται πάνω από μία φορά το χρόνο με στόχο την ουσιαστική πρόληψη ασθενειών των κατοίκων του νησιού.

 

Πηγή: neakriti

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook