Έρευνα για τους κρατουμένους που «αλωνίζουν» για όπλα και ναρκωτικά στον Κορυδαλλό

έρευνα-για-τους-κρατουμένους-που-αλω-45365

korydallos-fylakesΜετά από δημοσίευμα και φωτογραφίες που αποτυπώνουν ότι οι κρατούμενοι «αλωνίζουν» στις φυλακές Κορυδαλλού, παραλαμβάνοντας ανενόχλητοι όπλα και ναρκωτικά, το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική έρευνα.

Η δραστηριότητά τους, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, έγινε γνωστή πολλές ημέρες αργότερα, μετά την παρακολούθηση υλικού που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, στο οποίο φαίνονταν έγκλειστοι να «σπάνε» τα κάγκελα και με σχοινί να βρίσκονται στο έδαφος.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους, καταφέρνοντας ύστερα από εβδομάδες να ανακαλύψουν ένα όπλο, δύο χειροβομβίδες και πέντε σφαίρες.

Φτωχότατη συγκομιδή, σχολιάζουν οι γνωρίζοντες, μιλώντας γι’ αυτά που διαδραματίζονται στις «ασφυκτικά γεμάτες» φυλακές.

Οι αποδράσεις, οι έξωθεν επιθέσεις, τα οπλοστάσια, η ωμή βία, οι υπόγειες συναλλαγές είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Ύστερα από πολυήμερες «διαπραγματεύσεις» με κρατούμενους, το πρώτο Σάββατο του Μαρτίου λίγο μετά τις 10 το πρωί, ένας κουρδικής καταγωγής έγκλειστος ειδοποίησε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους πως στον κοινόχρηστο χώρο της Δ’ πτέρυγας θα έβρισκαν αυτά που έψαχναν εδώ και δύο μήνες. Ένα όπλο το οποίο πιθανότατα είχε συναρμολογηθεί μέσα στη φυλακή, δύο χειροβομβίδες και πέντε σφαίρες.

Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί το ακριβές σχέδιο απόδρασης στο οποίο θα χρησιμοποιείτο ο οπλισμός, ενώ το γεγονός ότι «παραδόθηκαν» μόνο πέντε σφαίρες έχει εντείνει την ανησυχία πως μέσα στις φυλακές μπορεί να υπάρχει και ένα δεύτερο όπλο.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, 40 υπάλληλοι φυλακών από διάφορες περιοχές της χώρας τέθηκαν σε αργία και ελέγχονται για πειθαρχικά παραπτώματα.

Φύλακες: Δεν παρακολουθούνται οι κάμερες

Ο πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων του Καταστήματος, Μάριος Οικονομάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε πως δεκάδες φορές φορές έχουν πετάξει αντικείμενα στο συγκεκριμένο σημείο του Κορυδαλλού, τονίζοντας πως το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ενημερωθεί.

Ανέφερε ακόμα πως δεν υπάρχει επιχειρησιακό κέντρο που να παρακολουθεί τις κάμερες, αναγνωρίζοντας ότι είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν και άλλα βίντεο και φωτογραφίες που απλώς αποθηκεύονται στο σύστημα καθώς δεν παρακολουθούνται οι κάμερες.

Έκανε λόγο για αναλογία σωφρονιστικών υπαλλήλων προς φυλακισμένους 1 προς 100, ενώ πρόσθεσε ότι τα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας στον Κορυδαλλό είναι ελάχιστα.

«Μόνο μια πύλη στην είσοδο του καταστήματος όπως των τραπεζών εγκατέστησαν. Φωνάζουμε για προσλήψεις πριν το μνημόνιο και πριν την τρόικα», τόνισε.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου όπου αποφασίστηκαν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας των φυλακών, μεταξύ των οποίων και η άμεση μετατροπή μιας εξ αυτών σε υψίστης ασφαλείας.

Πηγή:news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook