Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Κρήτη | Photos

έπεσαν-τα-πρώτα-χιόνια-στην-κρήτη-photos-112195

anogia1Η κακοκαιρία και οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έφεραν από σήμερα Πέμπτη τα ξημερώματα και τα πρώτα χιόνια στον Ψηλορείτη.

Χθες το βράδυ όλη τη διάρκεια της νύχτας έβρεχε δυνατά στα Ανώγεια ενώ οι Ανωγειανοί ξύπνησαν σήμερα με τη θερμοκρασία στους 4 βαθμούς Κελσίου.Στο βουνό φυσικά με πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες είχαμε δυνατή χιονόπτωση η οποία εξακολουθεί και αυτή την ώρα αλλά με λιγότερη ένταση.

Το ”πρώτο” χιόνι ξεκινάει από την περιοχή της Μύθιας περίπου 12 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό και φτάνει σε ύψος τους 10 πόντους και αυξάνεται ανάλογα με το υψόμετρο, όπως στα Πετραδολάκια που έφτασε τα 15 εκατοστά!

Πρόβλημα στην διέλευση του δρόμου στο βουνό δεν υπάρχει προς το παρόν.

Τα τζάκια και οι υπόλοιπες εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης έχουν πάρει ”φωτιά” στο χωριό από το πρωί καθώς και φέτος οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης από τα πρατήρια του χωριού κινείται σχεδόν σε μηδενικά επίπεδα.

Συνηθισμένοι οι Ανωγειανοί στα χιόνια πάντως αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για όσους φίλους των Ανωγείων βλέπουν αυτό το άρθρο να επιλέξουν τα Ανώγεια για το Σαββατοκύριακο τους.

Άλλωστε τι καλύτερο μετά από ένα χιονοπόλεμο στο βουνό  με φίλους ,το οφτό κρέας και τα άλλα παραδοσιακά φαγητά του χωριού δίπλα σε ένα αναμμένο τζάκι!

Καλό χειμώνα σε όλους!

Πηγή: anogh

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook