Έπειτα από την κατάληψη στο γραφείο του Βρούτση | Ένταση και χημικά έξω από το υπουργείο Απασχόλησης

έπειτα-από-την-κατάληψη-στο-γραφείο-το-27111

ypourgeioΈνταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, όπου νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν τον 8ο όροφο του υπουργείου, όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Γιάννη Βρούτση.

Τα περίπου 40 μέλη του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της παράταξης και γραμματέα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γιώργο Πέρρο, αποχώρησαν λίγο μετά τις 12:00 από τον 8ο όροφο και κατευθύνθηκαν είσοδο του κτηρίου όπου και περικυκλώθηκαν από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Επικράτησε ένταση, ξύλο και έγινε χρήση χημικών από την αστυνομία. Τα πνεύματα ηρέμησαν, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα είχαμε επανάληψη των επεισοδίων κατά την προσαγωγή ενός διαδηλωτή. Κατά τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν τρία άτομα, ένα από τα οποία αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η κυκλοφορία επί της οδού Σταδίου και επί της οδού Πεσμαζόγλου έχει διακοπεί προσωρινά καθώς η κατάσταση είναι ακόμη οξυμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταληψίες μπήκαν αιφνιδιαστικά στο κτίριο, ενώ πέρασαν από την είσοδο τμηματικά χωρίς να έχει προηγηθεί πορεία ή άλλη προειδοποίηση.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και ειδικότερα για τη χθεσινή αναφορά του κ. Βρούτση, ότι το ασφαλιστικό σύστημα «οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων».

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook