Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου: Υπέρ των εξαπατημένων πελατών της NEOSET

ένωση-καταναλωτών-ηρακλείου-υπέρ-των-44670

neosetΜετά τη δικαστική απόφαση το υποκατάστημα της εταιρείας NEOSET στο Ηράκλειο, να βάλει λουκέτο βγάζοντας όλα τα εμπορεύματα του στο σφυρί προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του και να αποζημιωθούν οι πελάτες, η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας να αποζημιωθούν στο έπακρο όλοι οι πελάτες που έχουν ήδη δώσει προκαταβολές, δίχως όμως, αντίκρισμα.

Όπως υποστηρίζεται «η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου-Κρήτης έχει γίνει αποδέκτης των δικαιολογημένων παραπόνων των εξαπατημένων καταναλωτών-πελατών της NOESET οι οποίοι έχουν προκαταβάλλει σεβαστά ποσά σε παραγγελίες τους προς την εταιρεία ενώ το τοπικό υποκατάστημα της εταιρείας έχει βάλει λουκέτο παρακρατώντας παράνομα τα χρήματα των προκαταβολών.

Η ΕΝΚΗ θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη στην συγκεκριμένη πρακτική διότι οι υπεύθυνοι της επιχείρησης γνωρίζοντας την οικονομική τους κατάσταση και την αδυναμία εκτέλεσης των παραγγελιών δολίως εισέπραξαν τις προκαταβολές. Επίσης η ΕΝΚΗ θεωρεί ότι και η μητρική εταιρεία NEOSET έχει ευθύνη και είναι εν μέρει υπόλογος διότι δεν φρόντισε να ενημερώσει εγκαίρως τους καταναλωτές για την οικονομική κατάσταση των τοπικών συνεργατών τους και να τους προφυλάξει από την οικονομική ζημιά.

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου-Κρήτης (ΕΝΚΗ) καλεί τους τοπικούς αποκλειστικούς αντιπροσώπους της εταιρείας να αποζημιώσουν στο ακέραιο τους καταναλωτές/πελάτες τους που σκοπίμως και δολίως παραπλάνησαν. Επίσης καλεί την μητρική εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Σε περίπτωση υπαγωγής της επιχείρησης στο άρθρο 99 η ΕΝΚΗ θεωρεί ότι οι οφειλές των προκαταβολών θα πρέπει κατά την εκκαθάριση της εταιρείας κατά προτεραιότητα να καταβληθούν στους δικαιούχους ως προϊόν δόλιας και σκόπιμης παραπλάνησης.

Η ΕΝΚΗ καλεί όλους τους παραπλανηθέντες καταναλωτές της NEOSET να καταθέσουν τις ατομικές καταγγελίες τους στα γραφεία μας ώστε να οργανωθεί με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο κάθε απαραίτητη ενέργεια-παρέμβαση μας σε νομικό, διοικητικό, και εξωδικαστικό επίπεδο. Καλούμε επίσης όλους τους καταναλωτές να μη προκαταβάλλουν ποσά σε παραγγελίες τους χωρίς να ελέγχουν διεξοδικά την φερεγγυότητα της επιχείρησης. Στην περίπτωση που η προκαταβολή είναι απαραίτητη αυτή να είναι η κατώτερη δυνατή και πάντως ποτέ να μην υπερβαίνει το 1/3 του συνολικού κόστους της παραγγελίας».

Στο μεταξύ στο σφυρί θα βγουν από καρέκλες και καναπέδες μέχρι… πίνακες και κρεβάτια, στα οποία μάλιστα σύμφωνα με την απόφαση η τιμή θα έχει κατρακυλήσει κατά 60-70% από την αρχική!

Δείτε τα αντικείμενα του πλειστηριασμού εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook