Ένοχοι δύο για το φόνο στο Βενεράτο

ένοχοι-δύο-για-το-φόνο-στο-βενεράτο-7127

Παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή και των πέντε κατηγορουμένων στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του συνταξιούχου αστυνομικού Γιώργου Θεοδωρουλάκη πέρυσι το Μάιο, μέρα-μεσημέρι, μέσα στο σπίτι του στο Βενεράτο Ηρακλείου, το δικαστήριο έκρινε χθες βράδυ ότι ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για τη ληστεία είναι μόνο οι δύο Σύριοι που εισέβαλαν στο σπίτι του άτυχου ηλικιωμένου, αθωώνοντάς τους παράλληλα για την κατηγορία της σύστασης συμμορίας.

Την ίδια ώρα, αθωώθηκαν οι δύο Έλληνες και ο τρίτος Σύριος που κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία, ωστόσο ο ένας εκ των Ελλήνων και ο τρίτος Σύριος κρίθηκαν ένοχοι για ηθική αυτουργία στη ληστεία και για σύσταση συμμορίας, ενώ ο Έλληνας που μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του ηλικιωμένου τους Σύριους κρίθηκε ένοχος μόνο για οπλοκατοχή.

Παρόντες στη δίκη ήταν ο γιος και οι δύο κόρες του θύματος, καθώς και ανίψια του, οι οποίοι δεν άκουσαν με ικανοποίηση τα όσα έκρινε τα δικαστήριο.

Μαραθώνια διαδικασία

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η δίκη στη Νεάπολη με την πρόταση του εισαγγελέα και τις αγορεύσεις από το πρωί της ίδιας ημέρας τόσο των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, όσο και των συνηγόρων υπεράσπισης.

Να σημειωθεί ότι την ενοχή όλων των κατηγορουμένων πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας, τόσο για τους τρεις Σύριους όσο και για τους δύο Έλληνες που κάθονταν για τέταρτη φορά, από τότε που ξεκίνησε η δίκη, στο σκαμνί.

«Είχαν και οι πέντε που οργάνωσαν την ιστορία ανθρωποκτόνο πρόθεση», υποστήριξε συγκεκριμένα ο εισαγγελέας, προτείνοντας την ενοχή των δύο Σύριων που εισέβαλαν στο σπίτι για να ληστέψουν και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία και κλοπή πιστολιού, όπως επίσης την ενοχή των δύο Ελλήνων και του τρίτου Σύριου, οι οποίοι είχαν μείνει έξω από το σπίτι του θύματος και κατηγορούνται για ηθική αυτουργία. Οι δικηγόροι των Ελλήνων κατά την αγόρευσή τους ζήτησαν να αθωωθούν ή αλλιώς να κριθούν ένοχοι απλής συνέργειας σε κλοπή.

Η απολογία

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην απολογία του τις προηγούμενες ημέρες ένας από τους Σύριους κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό για την ιδέα και την οργάνωση της ληστείας που οδήγησε στο θάνατο του ηλικιωμένου το 49χρονο Έλληνα, ο οποίος, όπως είπε, πήγε αυτόν και τους άλλους δύο συμπατριώτες του στο σπίτι του άτυχου συνταξιούχου αστυνομικού για να δουν το χώρο.

Ακόμη να τονιστεί ότι ο ένας εκ των δύο Σύριων, που κατηγορούνται ότι μπήκαν μέσα στο σπίτι του ηλικιωμένου, στην απολογία του πήρε την ευθύνη πάνω του, καθώς είπε ότι ήταν εκείνος που έδεσε και φίμωσε τον ηλικιωμένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook