Έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες αποκλείουν τον ΟΑΕΕ

έμποροι-και-επαγγελματοβιοτέχνες-απ-11743

Σε αποκλεισμό των γραφείων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών προχωρούν από σήμερα το πρωί  έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες.

Αφορμή έχει σταθεί ότι πολλοί συνάδελφοί τους αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους ή έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, με συνέπεια να μη τυγχάνουν πια της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που τους αξίζει, κι ας πλήρωναν κανονικά τόσα χρόνια.

Μάλιστα, από την ώρα που ο Ο.Α.Ε.Ε. δεν παρέχει λόγω οφειλών ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες σημειώνουν ότι πρέπει να αφαιρεθεί το ποσό του 25% έως 27% της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης που κράτησε το Ταμείο παράνομα.

Επίσης, ζητείται το «πάγωμα» όλων των παλαιών οφειλών και αφετέρου να τους δοθεί η δυνατότητα, καταβάλλοντας μια τουλάχιστον εισφορά ανά εξάμηνο, να θεωρούνται ασφαλιστικά ενήμεροι.

Παράλληλα, απαιτούν ασφαλιστική ενημερότητα σε όλους τους ασφαλισμένους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους και διαγραφή όλων των προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί στην ασφαλιστική εισφορά, αλλά και μείωση της εισφοράς κατά 30% διότι τα έσοδα των επιχειρήσεων μειώθηκαν δραματικά.

Πηγή: neatv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook