«Έλληνες στα όπλα» | Το κήρυγμα του παπά – Ανδρέα για την 28η Οκτωβρίου

έλληνες-στα-όπλα-το-κήρυγμα-του-παπά-104353

andreaskefalogianhs1375967217Ο παπά – Ανδρέας Κεφαλογιάννης από τα Ανώγεια, γνωστός, μεταξύ άλλων, για τους «πύρινους» λόγους του, αναφέρεται, με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, στα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας:

“Έλληνες στα όπλα. Ήρχισαν σήμερον αι εχθροπραξίες.” Το πρώτο ανακοινωθέν του Ελληνικού επιτελείου. Πρωινοί συναγερμοί εις τας Αθήνας. Η ζωή μας στην υπηρεσία της πατρίδας. Ποιοί αγαπητοί μου χριστιανοί της ημετέρας θρησκείας του Σταυρού και της Ανάστασης είμαστε σήμερα αφιερωμένοι στην υπηρεσία της πατρίδος; Ο ασύρματος η εφημερίδα έγραψε τον τίτλο αυτό τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 1940.

Αυτήν την ώρα που η Ελλάδα διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση αφανισμού της σε όλα τα πεδία και με τις δυσμενέστατες προοπτικές, πρέπει και οφείλει να επιστρέψει εις την αναζήτηση της μεγάλης ψυχής, εκείνης της κρίσιμης ώρας που αδίκως, απρεπώς και προκλητικότατα μας εκήρυξαν τον πόλεμο οι σημερινοί σύμμαχοι μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση. Οι Ιταλοί. Ποιοι Ιταλοί; Οι Ιταλοί οι οποίοι παρασύρθηκαν χρόνια και χρόνια μέσα από τον φασισμό. Το φασισμό ενός παράφρονος ηγέτη, του Μουσολίνι. Ο οποίος τελικά τους οδήγησε και αυτούς στον αφανισμό.

Γιατί αυτοί είχανε περάσει σε ένα παραλήρημα λατρείας του ως θεού. Ποιανού; του Μουσολίνι της μεγάλης αμαρτίας και του μεγάλου εγκλήματος, που όταν ο Χίτλερ του είπε κάποια στιγμή ότι έπρεπε να κάνουν τον άξονα, αυτός συμφώνησε και συμμετείχε σε αυτήν την θηριωδία, την οποία εξέφρασε ο άξονας των δύο μεγάλων τότε δυνάμεων, κάτω από την επιρροή και την επίδραση του Χίτλερ. Και όταν κάποιοι τον ρώτησαν γιατί έκανες αυτή την συμφωνία με τον Χίτλερ του άξονα, η οποία είναι τόσο επικίνδυνη για την Ιταλία, αυτός είπε: Ακούτε να δείτε, εγώ είμαι ρεαλιστής. Εγώ θέλω 30.000 σκοτωμένους για να μπορώ να παρακαθίσω αύριο στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων της ειρήνης, διότι αλλιώς θα είμαι εκτός.

Βλέπετε αγαπητοί χριστιανοί, ότι είναι τελείως σκοτεινή και απάνθρωπη η εξουσία του φασισμού και του ναζισμού τότε, όπως εξακολουθεί να είναι και σήμερα. Η εξουσία της δημοκρατίας, η οποία εμφανίζεται με προσωπείο δημοκρατικό και εν τέλει εφαρμόζει όλες τις ολοκληρωτικές μεθόδους εναντίον των λαών, που δοκιμάζονται σε ολόκληρο τον κόσμο, σε Δύση και Ανατολή, ιδιαίτερα όμως στην πατρίδα μας , η οποία αυτήν την ώρα, το ξανάπαμε και το ξαναλέμε και σήμερα, διότι συνεχώς πρέπει να το επαναλαμβάνομε, ότι η πατρίδα μας τελικά με την δική μας αδράνεια ουσιαστικά και με την δική μας μικρόχαρη προσδοκία έφτασε ως εδώ.

Σκεφτόμενοι ότι μπορεί κάτι να περισώσουμε από τα προνόμιά μας, δεν υπηρετήσαμε την πατρίδα, δεν αφιερωθήκαμε σ’ αυτήν την πατρίδα και στους σκοπούς τους οποίους επιβάλει η συναίσθηση της πατριωτικής και όχι της εκμεταλλευτικής και εθνικιστικής πατριδοκαπηλίας .

Αυτήν την ώρα λοιπόν, καλούνται τα παιδιά των σχολείων να υψώσουν της σημαίες. Αλλά πολλά σχολεία δεν κάνουν ούτε αυτό μέσα στα σχολεία, διότι δεν μπορούν. Ζούμε στην πολυκοινωνία του πολυπολιτισμού και του πλουραλισμού και ξεχνούμε όμως μέσα σ ‘αυτή την κοινωνία του πολυπολιτισμού, τον πολιτισμό τον δικό μας, ξεχνούμε ότι η Κρήτη ήταν το αρχαιότερο στη μεσόγειο νησί που διαμόρφωσε ένα τεράστιο πολιτισμό, ειρηνικό πολιτισμό για να μπορούν να προάγονται οι συνθήκες των ανθρώπων, μέσα από την διαδικασία των συναλλαγών, των ανταλλαγών, του εμπορίου, διότι τα καράβια τα μινωικά δεν ήταν κατακτητικά, αλλά ήταν καράβια τα οποία είχαν μία αποστολή ανταλλαγής των προϊόντων των χεριών των ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή. Αυτός ο πολιτισμός που έκανε τόσα πολλά και για την τέχνη και αποτελεί υπόδειγμα, σήμερα καταπατάται.

Και εμείς ούτε στην Κρήτη ξέρουμε τον πολιτισμό μας βαθιά, παρά μόνο έτσι να λέμε δυο κουβέντες, αλλά ούτε και στην Ελλάδα ξέρουνε τον ευρύτερο πολιτισμό. Ο λαός μας, τον πολιτισμό της φιλοσοφίας, τον πολιτισμό των μεγάλων σοφών της αρχαιότητας, των επιστημόνων, όλων αυτών των ανθρώπων που διαμόρφωσαν τον πολιτισμό για την Ευρώπη, ένα πολιτισμό τον οποίο τον πήραν κατ’ εξοχήν οι Γερμανοί να τον αξιοποιήσουν και αυτοί οι Γερμανοί αντί να οφείλουν ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα και να την προασπίζουν αμετάκλητα σε κάθε περίοδο, είναι εκείνοι οι οποίοι κατέστρεψαν την Ελλάδα επανειλημμένα, από την παλιότερη εποχή πριν κάνουμε την επανάσταση που μας έδωσε την ελευθερία έως την νεότερη, έως την εξαφάνιση των Ελλήνων από την Μικρά Ασία και από όλη την ιστορία του Πόντου, γιατί τότε με διαταγές του Γερμανικού επιτελείου σφάγιασαν ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.

Σήμερα όμως είναι μια άλλη εποχή, είναι μια άλλη κρίση. Η Ελλάδα καθημαγμένη πλέον, σταυρωμένη στο σταυρό του δικού της μαρτυρίου, τον οποίο εμείς οι ίδιοι ανεχτήκαμε και ανεχόμαστε ακόμα, προχωρεί σε ένα ακόμα δυστυχώς, σε ένα ακόμα μεγαλύτερο αφανισμό της. Γιατί δεν γνωρίζουμε ουσιαστικά την αλήθεια από τους ίδιους τους κυβερνώντες, από αυτούς οι οποίοι ήδη οδήγησαν την Ελλάδα σ’ αυτό το κατάντημα και λένε τώρα ότι θέλουν να την σώσουν. Μα ποίοι θα την σώσουν; Αυτοί οι οποίοι καταχράστηκαν τα πάντα; Τα ιερά και τα όσια; Δεν μιλούμε με ονόματα, αλλά εμείς απαιτούμε σαν λαός εδώ που μας ισοπέδωσαν οι Γερμανοί, όπως και άλλα μέρη στην Κρήτη, απαιτούμε να γνωρίζουμε ποίοι είναι εκείνοι οι οποίοι κατέστρεψαν την Ελλάδα, την εκμεταλλεύτηκαν και έκαναν τα ανόσια αυτά πράγματα σε βάρος του Ελληνικού λαού. Και ο Ελληνικός λαός ο οποίος τους ανέχτηκε, τους κολάκευσε, τους ζητούσε όλη την ώρα για τις δικές του εξυπηρετήσεις.

Αυτή την ώρα όμως ήρθε η ώρα της δικιάς μας ευθύνης, της λαϊκής ευθύνης, για να ξανά αναφωνήσουμε, όχι να κάνουμε καμιά επανάσταση, αλλά να πούμε, ΕΛΛΗΝΕΣ στα όπλα της Ελληνικής ψυχής. Να ξυπνήσει η Ελληνική μας ψυχή, να ξυπνήσει η Χριστιανική μας ψυχή. Διότι, ο Χριστός είναι η ανεπανάληπτη διακήρυξη της ειρήνης. Αυτό τον χριστιανισμό τον απεμπολήσαμε και στην εκκλησία μας μέσα, διότι, σπαράσσονται οι μεγιστάνες της εκκλησίας σ’ ανατολή και δύση και τώρα ο χριστιανισμός αλληλοσπαράσσεται εντός του.

Και φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχουν αυτή την ώρα δυνατότητες, να μπορεί να πιστέψει η νέα γενιά και να πάει στην εκκλησία, όπως πήγαινε παλιότερα. Να αφιερώσει μια ημέρα να ξεκουραστεί ψυχικά, να κάμει μια προσευχή, έστω ακόμα και αν δεν είναι απόλυτα πιστοί. Και βλέπουμε τελευταία να έρχονται οι μουσουλμάνοι να αγοράζουν όπως έγραψαν προχθές οι εφημερίδες, από την Αγγλία τις κενές εκκλησίες του χριστιανισμού και να τις παίρνουν αυτοί, κοροϊδεύοντας το χριστιανισμό μέσα στην ίδια την Αγγλία, την εκφυλισμένη Αγγλία, η οποία τόσα δεινά συσσώρευσε και στην Ελλάδα και παντού και μας οδήγησε τελικά και στον εμφύλιο πόλεμο. Αυτοί λοιπόν έρχονται σήμερα να ζητάνε τα ρέστα.

Γι’ αυτό λοιπόν λέμε: ΕΛΛΗΝΕΣ στα όπλα της ψυχής μας, Έλληνες στα όπλα τα ειρηνικά του χριστιανισμού, να γυρίσουμε πίσω να αναζητήσουμε τη δόξα και το μεγαλείο του έπους της Αλβανίας, που κατάντησε σήμερα αίσχος της σημερινής ζωής μέσα στην οποία μας οδήγησαν.

Αγαπητοί μου

Δεν χρειάζονται πολλά. Ειρήνη του Χριστού να σας ευλογήσει και να σας φωτίσει. ΕΛΛΗΝΕΣ στα όπλα. Άρχισαν σήμερα ή όχι σήμερα, προ πολλού, εδώ και πέντε χρόνια οι μεγάλες εχθροπραξίες, τις οποίες ανεχόμαστε ακόμα και δεν ζητούμε τα ρέστα από αυτούς που τις διαμορφώνουν.

ΝΑΙ στη δικιά μας επανάσταση του Χριστού.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook