Αδυνατούν να πληρώσουν τα νοσήλια

αδυνατούν-να-πληρώσουν-τα-νοσήλια-763

Τις συνέπειες της κρίσης, αντικρίζουν καθημερινά γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Δράματα ανασφάλιστων Ελλήνων πολιτών που εκλιπαρούν για βοήθεια!

Ένα χέρι βοήθειας για να «πιαστούν» σε δύσκολες και κρίσιμες στιγμές. Μόνο αυτό ζητούν άνεργοι, απολυμένοι και νέοι.

Ως ανασφάλιστοι ανεβαίνουν τον δικό του Γολγοθά, αφού αδυνατούν να πληρώσουν τα νοσήλια.

Την ώρα που η πολιτεία δείχνει το «σκληρό» της πρόσωπο, Διοικήσεις Νοσοκομείων έρχονται να ανακουφίσουν τον πόνο των ανασφάλιστων.

Μέσα από ένα δίκτυο αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί, ανασφάλιστοι τυγχάνουν νοσηλείας και φροντίδας, εντελώς δωρεάν.

Μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το κόστος νοσηλείας των ανασφάλιστων ανήλθε σε 1 εκ. 50.000 ευρώ, το 2011.

Από τις αρχές του 2012 μέχρι τον περασμένο Αύγουστο, το κόστος άγγιξε τις 800.000 ευρώ, ενώ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2011, δεν ξεπερνούσε τις 600.000 ευρώ. Επιπλέον, πέρυσι, νοσηλεύονταν και παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών, σε αντίθεση με φέτος που είναι δωρεάν.

Όπως εκτιμάται, μέχρι τέλος του χρόνου, το κόστος νοσηλείας ανασφάλιστων θα εκτιναχθεί στο 1,5 εκ. ευρώ, χρήματα που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Και οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο πλευρό των ανασφάλιστων που πέρα από ιατρική φροντίδα έχουν ανάγκη και ηθικής στήριξης.

«Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια. Το πρόβλημα είναι έντονο και στους φοιτητές», δήλωσε  ο Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Μ. Βιτώρος ο οποίος πρόσφατα έγινε δεκτής της έκρηξης οργής ενός πατέρα 28χρονου φοιτητή λέγοντας χαρακτηριστικά: » Τον σπούδασα. Τώρα, τι να τον κάνω;»

Εκατοντάδες ασφαλισμένοι σπεύδουν ακόμη και στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, όχι μόνο για μια τσάντα με τρόφιμα αλλά για να βρουν την υγειά τους. Ζητούν γιατρό.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης ευχαριστεί τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου κ. Νίκο Κοκκίνη για την ευαισθησία που δείχνει στο κοινωνικό αυτό πρόβλημα, σημειώνοντας ωστόσο ότι «το κράτος θα πρέπει να σκύψει στο ζήτημα, «σφραγίζοντας» τα βιβλιάρια των ανασφάλιστων, τουλάχιστον μέχρι το 2013″.

Πρόσφατα μάλιστα, ο κ. Βαρδάκης απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και προς τον υπουργό Υγείας, στέλνοντας το μήνυμα: «Μην παίζετε με την υγεία μας».

Όσο πάντως αυξάνεται η ανεργία, τόσο θα αυξάνεται και η απελπισία των ανασφάλιστων στα Νοσοκομεία, όπου το …5ευρω είναι μόνο η αρχή στην κορυφή του «παγόβουνου» της δημόσιας υγείας.

πηγή: Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook