Έλληνας συνελήφθη για «σουρεαλιστική» κλοπή πίνακα του Νταλί

έλληνας-συνελήφθη-για-σουρεαλιστικ-33466

Salvador_DaliΓια την κλοπή ενός πίνακα του Σαλβαδόρ Νταλί από γκαλερί της Νέας Υόρκης, τον περασμένο Ιούνιο, κατηγορείται ένας 29χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές. Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς έκανε λόγο για «σουρεαλιστική κλοπή».

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο Φ.Ι. φέρεται να μπήκε στη γκαλερί ένα απόγευμα του περασμένου Ιουνίου, να έβαλε τον πίνακα «Cartel del Don Juan Tenorio» σε μία τσάντα και να αποχώρησε ανενόχλητος. Την επόμενη ημέρα, αναφέρουν, επέστρεψε στην Ελλάδα, έχοντας μαζί του το έργο τέχνης, αξίας 150.000 δολαρίων.

Όταν οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας κυκλοφόρησαν ευρέως στο διαδίκτυο, ο πίνακας στάλθηκε ανώνυμα πίσω στις ΗΠΑ από την Ελλάδα. Η αμερικανική αστυνομία τον εντόπισε στο αεροδρόμιο JFK, πριν φτάσει στον τελικό προορισμό του, τη γκαλερί από όπου εκλάπη.

Οι αρχές εντόπισαν τελικά και τον 29χρονο, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας ντετέκτιβ, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του, κατάφερε να τον πείσει να έρθει στη Νέα Υόρκη, με την πρόφαση ότι θα τον προσλάβει σαν σύμβουλο τέχνης σε γκαλερί.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο JFK. Την Τρίτη οδηγήθηκε στο δικαστήριο και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «μεγάλη κλοπή, δευτέρου βαθμού».

 

Πηγή: enet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook