Έλληνας ο σχεδιαστής της Ferrari στην Formula 1

έλληνας-ο-σχεδιαστής-της-ferrari-στην-formula-1-56422

tompazis-570-570x337Η F1 είναι από τα sports που ελάχιστοι άνδρες μπορούν να αγνοήσουν. Μπορεί να μην απολαμβάνουμε κάποιον Έλληνα οδηγό, ή ένα Grand Prix στην χώρα μας, ωστόσο από τον χώρο δεν λείπει το ελληνικό στοιχείο.

Ο Νικόλας Τομπάζης όπως βλέπουμε και στο ellines.con, είναι μηχανικός εξειδικευμένος στην Αεροδυναμική και υπεύθυνος του σχεδιασμού του αγωνιστικού αυτοκινήτου της Ferrari στη Formula 1.

Γεννήθηκε στις 22 Απριλίου του 1968 στην Αθήνα. Πατέρας του είναι ένας από τους πιο σπουδαίους Έλληνες αρχιτέκτονες, ο Αλέξανδρος Τομπάζης. Σπούδασε στο Imperial College του Λονδίνου. Ολοκληρώνοντας το διδακτορικό του απάντησε σε μία αγγελία της Benetton για την αναζήτηση ενός junior αεροδυναμιστή. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1992, όταν μπήκε στην ομάδα της Benetton (μέσω της αγγελίας) και μέχρι το 1994 κατάφερε να γίνει επικεφαλής της ομάδας αεροδυναμικής.

tompazis1-570x802Στη συνέχεια το 1997, «μετακόμισε» στην ομάδα της Ferrari, τον όρισαν ως επικεφαλής της ομάδας αεροδυναμικής της Ferrari το 1998 και παρέμεινε στην Ιταλία μέχρι το 2003, όταν και διέκοψε την συνεργασία για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ολοκληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Μετά τον στρατό, το 2004, εντάχθηκε στην McLaren, ως επικεφαλής και πάλι της αεροδυναμικής ανάπτυξης. Έπαιξε καίριο ρόλο στον σχεδιασμό της MP4-20 το 2005 και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς προήχθη σε Διευθυντή των πιλοτικών προγραμμάτων για αυτοκίνητα και κατ’ επέκταση έγινε ο υπεύθυνος σχεδιασμού. Την 1η Μαρτίου του 2006 επιστρέφει στην Ferrari, ως υπεύθυνος σχεδιασμού και παραμένει έως και σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook