Καστέλι:Έκλεισε η εφορία…ανοίγει Κ.Ε.Φ.

καστέλιέκλεισε-η-εφορίαανοίγει-κ-ε-φ-3401

Με δυναμικές κινητοποιήσεις πρόκειται να απαντήσουν οι κάτοικοι της Κισάμου στα Χανιά, έπειτα και από την κατάργηση της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας της περιοχής τους. Όπως ανέφερε μιλώντας στον «SUPER FM 89.6» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου, Μπάμπης Πιτσιγαυδάκης,

«με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, (σεβόμενοι πάντα την ημέρα) τόσο οι κάτοικοι, όσο και το δημοτικό συμβούλιο θα πραγματοποιήσουμε διαμαρτυρία για την επιχειρούμενη αποψίλωση των υπηρεσιών από το Καστέλι. Δεν είναι μόνο η Δ.Ο.Υ., είναι επίσης, οι υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. και το Ειρηνοδικείο που απομακρύνθηκαν από την Κίσαμο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής, έχει δώσει διορία στο κράτος να βρει λύση έως τις 15 Νοεμβρίου, διαφορετικά την επόμενη ημέρα, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο (Τακτικά και Αναπληρωματικά μέλη) θα παραιτηθούν και αυτό δεν είναι μπλόφα, καθώς θα προβούμε στην υλοποίηση της απόφασής μας.

Είμαστε στα όρια μας, προχθές στις τέσσερις τα ξημερώματα ήρθαν και πήραν τα αρχεία της Εφορίας Κισάμου, αυτό ήταν η κορυφή του παγόβουνου, ας αποφασίσει το κεντρικό κράτος, αν επιθυμεί να κάνει ξανά εκλογές σε έναν μικρό Δήμο, όπως αυτός της Κισάμου και τι επιπτώσεις θα έχει, εμείς πάντως δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.»

Στο μεταξύ, μπορεί να έκλεισε η Δ.Ο.Υ. Κισάμου, σύμφωνα με πληροφορίες όμως, στην περιοχή, πρόκειται να λειτουργήσει ένα από τα τρία Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στην Κρήτη. Τα άλλα δυο, είναι στην Χερσόνησο και στο Καστέλι Ηρακλείου.

Οι αρμοδιότητες των Κ.Ε.Φ. θα είναι οι εξής:

Παραλαβή φορολογικών δηλώσεων (αρχικών, συμπληρωματικών, τροποποιητικών) και διαβίβασή τους στην αρμόδια ΔΟΥ, στις περιπτώσεις μη υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής.

Χορήγηση εντύπων φορολογίας εισοδήματος (ενδεικτικά, Ε1, Ε2, Ε3, Ε5, Ε7), παροχή οδηγιών για τη συμπλήρωσή τους και τη συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Παραλαβή φορολογικών αιτημάτων και διαβίβαση στις ΔΟΥ.

Παραλαβή (προσωρινή) δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από λαχεία και μεταβίβασης ακινήτων, έλεγχος των στοιχείων των δηλούντων, καταχώριση των δηλώσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου, χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της δήλωσης με την καταγραφή επί αυτής, αναλυτικά, όλων των συνυποβαλλόμενων στοιχείων και δικαιολογητικών, αποστολή των δηλώσεων στη ΔΟΥ και χορήγηση των αντιγράφων αυτών μετά την επιστροφή τους από τη ΔΟΥ.

Παραλαβή αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ αγροτών, με τα σχετικά δικαιολογητικά και αποστολή τους στη ΔΟΥ.

Παραλαβή της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας για τη θέση των οχημάτων σε προσωρινή ακινησία.

Διαδικασίες χορήγησης Α.Φ.Μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook