Έγκλημα στο Κολωνάκι | Το δικαστικό θρίλερ δύο δεκαετιών που συγκλόνισε την Ελλάδα

έγκλημα-στο-κολωνάκι-το-δικαστικό-θρί-28944

NASIOUTZIKΠρωταγωνιστής σε μία πολύκροτη δικαστική υπόθεση υπήρξε ο παππούς του Νίκου Ρωμανού, ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης, Αθανάσιος Νάσιουτζικ.

Η πρώτη πράξη του οικογενειακού δράματος γράφτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1984. Ο Αθανάσιος Νάσιουτζικ κρίθηκε ένοχος για μία αποτρόπαια δολοφονία: αυτή του 73χρονου λογοτέχνη Αθανάσιου Διαμαντόπουλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός με 97 χτυπήματα από σφυρί στο κεφάλι. Η άγρια δολοφονία συντάραξε την ελληνική κοινωνία και έμεινε στα αστυνομικά χρονικά γνωστό ως το «Έγκλημα στο Κολωνάκι».

Ο Αθανάσιος Νάσιουτζικ από πλούσιος αστός του Ψυχικού βρίσκεται κατηγορούμενος για ένα ειδεχθές έγκλημα. Η οριστική απόφαση ελήφθη ύστερα από τέταρτη δίκη στις 28 Απριλίου του 1993, η οποία έκρινε ένοχο τον Αθ. Νάσιουτζικ που από το 2005 δεν βρίσκεται στη ζωή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής τον Νάσιουτζικ δεν τον είχε δει κανείς ούτε να μπαίνει ούτε να βγαίνει από το διαμέρισμα του Διαμαντόπουλου ούτε καν στο χώρο της πολυκατοικίας. Μια δημοσιογράφος που έμενε στον κάτω όροφο είχε πει ότι άκουσε έναν άντρα από τον πάνω όροφο να φωνάζει «μη Θανάση, έλεος μη το κάνεις».

Οι απανωτές εφέσεις κράτησαν την υπόθεση στα δικαστήρια για σχεδόν δέκα χρόνια. Ιστορική, στα δικαστικά χρονικά, έμεινε η σκληρή διαμάχη των δύο δικηγόρων, του Αλέξανδρου Λυκουρέζου για την οικογένεια Νάσιουτζικ και του Νίκου Κωνσταντόπουλου για την οικογένεια Διαμαντόπουλου.

Κάποια στιγμή κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών, αλλά έπειτα από παρέμβαση του εισαγγελέα η δίκη ξαναέγινε και τελικά κρίθηκε οριστικά ένοχος το 1993.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook