Έβαλαν γκολ σε… γήπεδα και ΑΕΙ

έβαλαν-γκολ-σε-γήπεδα-και-αει-91099

CACHE_620X620_1_1067689

Το… γκολ στα δίχτυα της Ανώτατης Εκπαίδευσης έβαλαν δύο Ηρακλειώτισσες ποδοσφαιριστές-μαθήτριες, ανεβάζοντας το ποσοστό επιτυχίας τόσο στο Καπετανάκειο, όσο και στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, όπου φοιτούσαν. Πρόκειται για τη 18χρονη Ελευθερία Τριβυζάκη, που παίζει στην Α’ Εθνική στη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του Εργοτέλη και η οποία πέρασε στη Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, και για την 22χρονη Δικαία Σαμιωτάκη, που πέρασε στη Γυμναστική Ακαδημία στη Θεσσαλονίκη.

Το όνειρο της δημοσιογραφίας για την Ελευθερία είχε εκδηλωθεί τα τρία τελευταία χρόνια και ο στόχος ήταν συγκεκριμένος, όπως μας είπε. Έτσι έμενε μόνο να δώσει εξετάσεις, πράγμα που έγινε, και πέρασε με συστηματικό διάβασμα στον περιορισμένο από την μπάλα χρόνο της. Η χαρά και η ικανοποίηση στο πρόσωπό της μετά από την επιτυχία που σημείωσε είναι μεγάλη, όπως είπε μιλώντας στη «Νέα Κρήτη», ενώ ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στην παίκτριά του Ελευθερία Τριβυζάκη για την επιτυχία της στις εισαγωγικές εξετάσεις εξέδωσε η διοίκηση του Εργοτέλη.

Από τα 10 της με μια μπάλα

Στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης πέρασε η Δικαία Σαμιωτάκη από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Για δύο χρόνια είχε παραμερίσει το όνειρο να μπει στη Γυμναστική Ακαδημία, παρά το γεγονός ότι από ηλικία μόλις 10 ετών ασχολείται με την μπάλα και παίζει στον ΠΑΝΟΜ Μαλίων. Ωστόσο, τα κατάφερε μια χαρά, αφού θα είναι πλέον φοιτήτρια στη Γυμναστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. «Επρόκειτο για ένα όνειρο και πέτυχα αυτό που ήθελα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής μου στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου εργαζόμουν σε γυμναστήριο, ενώ από 10 χρονών ασχολούμαι με την μπάλα», τόνισε, μεταξύ άλλων, η ίδια, στην οποία φέτος προτάθηκε να παίξει και στην Εθνική!

Από την οικοδομή στο ΤΕΙ

Στο μεταξύ, η επιτυχία που σημείωσε το Εσπερινό είναι άνευ προηγουμένου, καθώς εισήχθησαν στην ανώτατη εκπαίδευση οι 32 από τους 34 μαθητές. Χαρούμενοι και ικανοποιημένοι δήλωσαν και άλλοι δύο συμμαθητές της Δικαίας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Πρόκειται για τον επίσης 22χρονο Στέργιο-Ραφαήλ Πατενταλάκη, που πέρασε στο Χημικό Ηρακλείου, καθώς και για το 18χρονο Μιχάλη Πειρασμάκη, που πέρασε στο Μηχανολόγων ΤΕΙ Πάτρας.

«Από τις πρώτες μου επιλογές ήταν η σχολή που πέρασα και χαίρομαι γι’ αυτό, μετά από προσπάθειες που κατέβαλα και με τη βοήθεια των καθηγητών μου», ανέφερε ο Στέργιος, ο οποίος έχει τελειώσει τον ΟΑΕΔ και εργαζόταν κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο ως υδραυλικός στο δήμο Ηρακλείου. Μάλιστα, σημειώνεται ότι πριν τελειώσει τη στρατιωτική του θητεία ήρθε στο εν λόγω σχολείο.

Όσον αφορά στο 18χρονο Μιχάλη, δούλευε σε οικοδομή από το πρωί και μετά πήγαινε στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο, καταφέρνοντας να περάσει σε μια σχολή που ήταν από τις πρώτες του επιλογές, όπως μας είπε με χαρά και ικανοποίηση.

Δεύτερη στο Χημικό του Μετσόβιου Πολυτεχνείου χωρίς φροντιστήρια

Δεύτερη στο Τμήμα του Χημικού Μηχανικού στο ΕΜΠ πέρασε από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου μια Ελληνογαλλίδα, η Ελίζ Λοππινέ, η οποία μας απάντησε από τη Γαλλία, όπου βρίσκεται το διάστημα αυτό. Ουσιαστικά η μητέρα της ήταν εκείνη που μας έφερε σε επαφή μαζί της, προκειμένου να μας μεταφέρει το πώς αισθάνθηκε από αυτήν την επιτυχία της και παράλληλα να δώσει και κάποιες συμβουλές για τους επόμενους.

«Έχω περάσει δεύτερη στο Τμήμα του Χημικού Μηχανικού στο ΕΜΠ. Είμαι πολύ χαρούμενη που πέρασα στο τμήμα που ήθελα, και ακόμα πιο πολύ που πέρασα σε μια τόσο καλή θέση! Επίσης, νιώθω πολύ ικανοποιημένη, γιατί πιστεύω πως απέδειξα ότι δε χρειάζεται οι μαθητές να κάνουν τόσα επιπλέον μαθήματα σε φροντιστήρια κ.λπ., για να πετύχουν, αφού δεν έκανα τίποτα από αυτά και παρ’ όλα αυτά έγραψα πολύ καλά στις εξετάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η τελευταία χρονιά του λυκείου είναι μία δύσκολη περίοδος. Διάβαζα αρκετές ώρες κάθε μέρα, αλλά παράλληλα δεν ξενυχτούσα και φρόντιζα να κάνω λίγο γυμναστική και να βγαίνω με φίλους. Το πιο δύσκολο πράγμα για εμένα φέτος ίσως ήταν η πίεση και το άγχος, περισσότερο από τα ίδια τα μαθήματα. Κάτι που σίγουρα με βοήθησε και συνέβαλε στην επιτυχία μου ήταν οι καλοί καθηγητές και η βοήθεια ενός οικογενειακού φίλου στα πιο δύσκολα κομμάτια της Φυσικής», τόνισε η Ελίζ Λοππινέ.

Πηγή: neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook