Άσχημα νέα για τη ΔΕΥΑΧ | Επιβεβαιώνεται το σενάριο κατάργησης;

άσχημα-νέα-για-τη-δευαχ-επιβεβαιώνετα-115003

PC181548Πολύ κακές είναι οι εξελίξεις για την ΔΕΥΑΧ και όλες τις ΔΕΥΑ της Ελλάδας που πιθανόν οδηγούνται σε κατάργηση, βάσει των έως τώρα δεδομένων που παρουσίασε το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Πρόεδρος της επιχείρησης, κ. Νίκη Αποστολάκη.

Η κα Αποστολάκη, μίλησε καθαρά για τη σκέψη που υπάρχει από το Υπουργείο «να καταργήσει τις ΔΕΥΑ, να μεταφέρει την ύδρευση και την αποχέτευση στους Δήμους, με το μισό όμως προσωπικό«, όπως είπε, επιβεβαιώνοντας δυστυχώς το ρεπορτάζ του zarpa.gr, με αφορμή το κατεπείγον έγγραφο που ζητούσε απογραφή των εργαζομένων.

Από την πλευρά της ΔΕΥΑΧ τα στοιχεία δεν εστάλησαν με αποτέλεσμα προχθές Δευτέρα να έρθει και νέο κατεπείγον έγγραφο, με το οποίο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ζητούσε, για λογαριασμό του Υπουργείου, τους ισολογισμούς για τα έτη 2008, 2009, 2010, 2011, 2012.

«Η γελοιότητα δηλαδή σε όλο της μεγαλείο», σχολίασε η κα Αποστολάκη, αφού, όπως εξήγησε, η ΔΕΥΑΧ καταργήθηκε και άνοιξε με νέο ΑΦΜ, στα τέλη του 2010. «Αφού τους το υπενθυμίσαμε, άλλαξαν την απαίτησή τους και ζήτησαν τους ισολογισμούς από το ’11 και μετά», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι «όσες επιχειρήσεις είναι ζημιογόνες για τρεις χρονίες, κλείνουν, κάτι που φυσικά και δεν ισχύει για τη ΔΕΥΑΧ», είπε.

Τραγικές συνέπειες

Από μια ενδεχόμενη κατάργηση της ΔΕΥΑΧ, θα προκύψουν πολλές απολύσεις (2.500 σε όλη την Ελλάδα) καθώς το προσωπικό είναι με συμβάσεις αορίστου χρόνου και δεν μπορεί να μπει σε διαθεσιμότητα αλλά απολύεται αυτομάτως, τόνισε η κα Αποστολάκη, για να προσθέσει ότι: «Δεν είναι μόνο οι απολύσεις. Καταστρέφεται η ύδρευση, η άρδευση και οι βιολογικοί καθαρισμοί» ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε, αυτήν τη στιγμή η ΔΕΥΑΧ εκτελεί έργα 35 εκατ. ευρώ.

Συνάντηση με Μιχελάκη

Εκτενέστατη αναφορά έγινε και σε συμφωνία της ΔΕΥΑΧ με τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης, το καλοκαίρι, βάσει της οποίας, οι εργαζόμενοι θα απογραφόταν χωρίς ΑΦΜ και λοιπά στοιχεία, καθώς είχαν καταφέρει να του αποδείξουν ότι δεν υπόκεινται σε αυτό το καθεστώς αφού δεν χρηματοδοτούνται ούτε από το κράτος ούτε από τον Δήμο.

Ωστόσο, όπως είπε η κα Αποστολάκη, ο κ. Μητσοτάκης αργότερα αρνήθηκε την ύπαρξη τέτοιας συμφωνίας.

Αύριο το μεσημέρι, η κα Αποστολάκη μεταβαίνει στην Αθήνα, όπου μαζί με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη και τον βουλευτή Χανίων κ. Βιρβιδάκη, θα έχουν μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Μιχελάκη, στις 13:00.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook