Άρση ασυλίας για τους έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

άρση-ασυλίας-για-τους-έξι-βουλευτές-τη-57509

vouli olomeliaΔεκτό από την συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της Ολομέλειας της Βουλής έγινε το αίτημα των δικαστικών αρχών για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γ.Γερμενή, Π.Ηλιόπουλου, Στ.Μπούκουρα, Ηλ.Παναγιώταρου, Ηλ.Κασιδιάρη και Χρ.Αλεξόπουλου.

Οι παρόντες βουλευτές ήταν 247 και ψήφισαν ως εξής:

Γ.Γερμενής:  246 «ναι», 1 άκυρο

Π.Ηλιόπουλος  246 «ναι», 1 άκυρο

Στ.Μπούκουρας  246 «ναι», 1 άκυρο

Ηλ.Παναγιώταρος  247 «ναι»

Ηλ.Κασιδιάρης  247 «ναι»

Χρ.Αλεξόπουλος  246 «ναι», 1 λευκό

Για τους Στ.Μπούκουρα, Γ.Γερμενή και Π.Ηλιόπουλο το αίτημα των εισαγγελικών αρχών αφορά τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ για τους Ηλ.Παναγιώταρο, Ηλ.Κασιδιάρη και Χρ.Αλεξόπουλο αφορά αδικήματα σε παλαιότερες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα τα επεισόδιο έξω από το «Χυτήριο».

Στους βουλευτές διανεμήθηκε ένα ψηφοδέλτιο με τα ονόματα όλων των βουλευτών, για τους οποίους ζητείται η άρση της ασυλίας τους και δίπλα, οι βουλευτές ψήφισαν «ναι», «όχι», ή «παρών». Διανεμήθηκε επίσης και «λευκό» ψηφοδέλτιο.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, αλλά δεν ήταν μυστική, καθώς τα ψηφοδέλτια παραδίδονταν από τους βουλευτές στη γραμματεία και δεν χρησιμοποιήθηκε κάλπη.

Αρνητική απάντηση έλαβαν από την εισαγγελέα Πειραιά οι προφυλακισμένοι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός στο αίτημά τους να τους δοθεί άδεια προκειμένου να παραστούν στην συνεδρίαση της Βουλής.

 

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook