Άνοιξαν οι ουρανοί και έβρεξε προβλήματα στην Αττική

άνοιξαν-οι-ουρανοί-και-έβρεξε-προβλήμ-33992

rain athensΤεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε τα ξημερώματα της Παρασκευής το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Μετ’ εμποδίων η κυκλοφορία στις συγκοινωνίες

Κλειστή είναι ακόμη και αυτή την ώρα η οδός Πειραιώς από την Πέτρου Ράλλη μέχρι τη Χαμοστέρνας, η Περιφερειακή Αιγάλεω όπως και η Λεωφόρος Δημοκρατίας στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο ύψος της Ιχθυόσκαλας.

Νωρίτερα, πολύ μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισαν οι οδηγοί στην λεωφόρο Αθηνών και στα δύο ρεύματα όπου οι πληροφορίες μιλούσαν για μποτιλιάρισμα 10 χιλιομέτρων, ενώ επίσης έγινε λόγος για κατολισθήσεις στην περιοχή του Σκαραμαγκά στο κομμάτι με το πρανές.

Στο Παλαιό Φάληρο έχει σχηματιστεί χείμαρρος, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν πολλά αυτοκίνητα και να σημειωθούν καταστροφές.

Πλημμυρισμένη και η λεωφόρος Αλίμου, ενώ στην Ηλιούπολη η οδός Πεντάρη έκλεισε λόγω πτώσης κολόνας.

Μεγάλο μποτιλιάρισμα στην Λεωφόρο Ποσειδώνος και στα δύο ρεύματα, όπως και στη Λεωφόρο Συγγρού με κατεύθυνση το κέντρο της Αθήνας.

Η πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί πάνω από 800 κλήσεις για άντληση υδάτων σε Αιγάλεω, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι και γενικότερα στα δυτικά προάστια, καθώς και για απεγκλωβισμό οδηγών που ακινητοποιήθηκαν στα αυτοκίνητά τους στην Ιερά Οδό, στο Χαϊδάρι, στην Πειραιώς στο Γκάζι και στη Λεωφόρο Σχιστού στο Σκαραμαγκά, έξω από το Αττικό Νοσοκομείο.

Εξαιτίας της απίστευτης νεροποντής, από νωρίς το πρωί παρατηρούνται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, κυρίως στα νότια προάστια, την ανατολική Αττική και το κέντρο.

Εφιαλτικές είναι οι εικόνες από τους ποταμούς του Ιλισσού και της Πικροδάφνης, οι οποίοι υπερχείλισαν, με αποτέλεσμα το νερό να έχει βγει στο δρόμο.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν και στον Ασπρόπυργο, καθώς μπλοκαρισμένη είναι η Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Ελευσίνας έως το Χαϊδάρι, ενώ έχουν σημειωθεί και μικροατυχήματα μεταξύ αυτοκινήτων.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα λιμάνια, δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια από Πειραιά για Αίγινα – Αγκίστρι – Πόρο και Ύδρα – Ερμιόνη- Σπέτσες, ενώ, όπως είναι φυσιολογικό, τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών διεξάγονται με μεγάλες καθυστερήσεις.

Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες ώρες

Μετά το μεσημέρι αναμένεται εξασθένηση των έντονων βροχοπτώσεων και μερική βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Πηγή:real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook