Άνεργος πατέρας απαλλάχθηκε οριστικά από τα χρέη

άνεργος-πατέρας-απαλλάχθηκε-οριστικ-109131

Ιστορική απόφαση από το Ειρηνοδικείο Κρήτης, αφού άνεργος δανειολήπτης όχι μόνο δικαιώθηκε στη δικαστική διαμάχη με την τράπεζα, αλλά δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ, όπως έκρινε ο δικαστής που εκδίκασε την υπόθεση.

daneioliptisΗ απόφαση του Ειρηνοδικείου Σητείας, όπου ρυθμίζει τα χρέη του πατέρα της οικογένειας ,με τον ορισμό «μηδενικών μηνιαίων καταβολών» και εξαιρεί από τον πλειστηριασμό , την κύρια κατοικία του, αλλά και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία.

Ο πατέρας ,είχε δανειστεί από μία Τράπεζα, για τρία στεγαστικά δάνεια ,συνολικής οφειλής 98.341 Ευρώ, τα οποία είναι εμπραγμάτως ασφαλισμένα,προσδοκώντας να τα πληρώσει εργαζόμενος.

Παρά τους ισχυρισμούς της πιστώτριας Τράπεζας περί αοριστίας ,δόλου,περί ανειλικρινούς δήλωσης,το Ειρηνοδικείο Σητείας , από τα έγγραφα που παραδεκτά και νόμιμα προσκομίστηκαν και από την εκτίμηση των ενόρκων καταθέσεων αποφάσισε:

  • Να ρυθμίσει τα χρέη του άνεργου δανειολήπτη ορίζοντας μηδενικές καταβολές
  • Να εξαιρέσει την κύρια κατοικία του δανειολήπτη από την εκποίηση
  • Να ορίσει επαναπροσδιορισμό δίκης , μετά από δεκάμηνο, για επανεξέταση τυχόν διαφοροποίησης των εισοδημάτων του δανειολήπτη και ενδεχομένης βελτίωσης να οριστούν οι προβλεπόμενες καταβολές.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook