Σαμαράς σε Μανιτάκη: Διώξε επίορκους και κοπανατζήδες | Άμα φύγει κανείς να μου τρυπήσεις τη μύτη…

σαμαράς-σε-μανιτάκη-διώξε-επίορκους-κ-11886

dimosioi ipalliloi manitakisΣύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα τις απόλύσεις από το Δημόσιο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης αλλά και ο υφυπουργός,και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζητησε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εντοπιστούν και να αποχωρήσουν από το Δημόσιο άμεσα οι επίορκοι, οι κοπανατζήδες και όσοι διορίστηκαν με πλαστά πιστοποιητικά.

  •  Βλέπουν την έξοδο από το Δημόσιο 25.000 υπάλληλοι
  •  Επιμένει η τρόικα σε απολύσεις στο Δημόσιο μετά τη διαθεσιμότητα
  •  Τέλος Φεβρουαρίου φτάνουν οι τροικανοί στην Αθήνα

Στο μεταξύ η τρόικα επιμένει σε απολύσεις, ενώ το υπουργείο απαντά με το σχέδιο κινητικότητας δηλαδή τη διαθεσιμότητα, που προβλέπει να αμείβονται οι υπάλληλοι με το 75% του βασικού μισθού για ένα χρόνο και εν συνεχεία – εάν δεν μπουν σε άλλο φορέα του Δημοσίου – να αποχωρούν. Ωστόσο, το 2014 λήγει το δωδεκάμηνο της διαθεσιμότητας και είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθούν και πάλι αυτοί οι υπάλληλοι παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook