Άλογα σε παράνομα σφαγεία και στην Κρήτη!

άλογα-σε-παράνομα-σφαγεία-και-στην-κρή-38997

ΑΛΟΓΑ Στην «ουρά» της συγκλονιστικής πτυχής του διατροφικού σκανδάλου με το αλογίσιο κρέας, έρχεται η δράση κυκλωμάτων στην Ελλάδα που κλέβουν άγρια άλογα ή αγοράζουν γερασμένα και υποσιτισμένα ιπποειδή, με στόχο να τα μεταπωλήσουν σε εγχώρια σφαγεία ώστε στη συνέχεια  να προωθηθεί το κρέας τους στην αγορά σαν βοδινό ή αρνίσιο.

Το κύκλωμα έχει απλώσει τα πλοκάμια του και στην Κρήτη την ώρα που οι αστυνομικές έρευνες για τα παράνομα σφαγεία αλόγων στη χώρα, όπως αποκαλύπτει η realnews, δίνουν άλλη διάσταση στις πρόσφατες ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ, οι ελεγκτές του οποίου έχουν ήδη εντοπίσει DNA ιπποειδών σε αλλαντικά που παρασκευάζονται και πωλούνται στην Ελλάδα.
Στα τέλη του Φεβρουαρίου, τα 18 άλογα που βρίσκονταν σε εγκαταλελειμμένο ιππικό όμιλο στις Γούβες Ηρακλείου εξαφανίστηκαν εν μία νυκτί.

Δύο χρόνια η ιδιοκτησία του ομίλου αδυνατούσε να συντηρήσει τα άλογα, τα οποία είχαν περιέλθει σε τραγική κατάσταση. Για αρκετό διάστημα τα φροντίζαμε εμείς, από τον περασμένο Δεκέμβρη όμως στείλαμε εξώδικο στους ιδιοκτήτες δηλώνοντας ότι δεν μπορούμε πλέον να αντεπεξέλθουμε οικονομικά στην σίτιση και την περίθαλψή τους. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες τα άλογα απομακρύνθηκαν από τον χώρο προς άγνωστο προορισμό, δηλώνει η Γεωργία Στεφανάκη από τη «Ζωόφιλη Δράση» Κρήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook