Όταν ο Τζωρτζ Μπους τρελάθηκε με την μαγειρική της Μαρίκας! Πήρε στο Λευκό Οίκο δύο τενεκέδες λάδι | Video

όταν-ο-τζωρτζ-μπους-τρελάθηκε-με-την-μα-458191

25 χρόνια χωρίζουν τις επισκέψεις του Μπαράκ Ομπάμα και του Τζώρτζ Μπους του Πρεσβύτερου στην Ελλάδα οι οποίες εξελίχθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τόσο στην Ελληνική πρωτεύουσα όσο και στα Χανιά τα οποία είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμα της επίσκεψης του ο πρώην πλανητάρχης η οποία έμεινε αξέχαστη σε όλη την αποστολή των Αμερικανών χάρη στην κρητική κουζίνα και φιλοξενία που είχαν την ευκαιρία να απολαύουν.

Ο τότε Αμερικανός Πρόεδρος συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Άμυνας Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, επισκέφθηκε στις 20 Ιουλίου του 1991 τη ναυτική βάση των Η.Π.Α. στη Σούδα. Η ιστορική επίσκεψη είναι καταγεγραμμένη στο αρχείο του Κρήτη TV στο βίντεο που δημοσιεύει το neakriti.gr

Το προεδρικό ζεύγος εντυπωσιάζεται από τις μαγειρικές επιδόσεις της Μαρίκας Μητσοτάκη. Ο Αμερικανός πρόεδρος μαγεύτηκε από το κρητικό ελαιόλαδο και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρέδωσε στη συνοδεία του δύο τενεκέδες με το κρητικό χρυσάφι για πεσκέσι.

Όμως δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν με το προεδρικό αεροσκάφος, Air Force 1, για λόγους ασφαλείας και για τη μεταφορά τους επιστρατεύεται έγινε μέσω της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, για να καταλήξουν μετά από περιπέτειες στο λευκό οίκο.

Σε πολιτικό επίπεδο η επίσκεψη Μπους στην Κρήτη έμεινε στην ιστορία για την κίνηση του τότε πλανητάρχη να βγάλει τη γραβάτα του την ώρα της ομιλίας, αλλά και για την παράλειψη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να αναφερθεί στην δική του προσφώνηση στο θέμα της Κύπρου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook