Όλη η Κρήτη σ’ ένα πάρκο! Η απίστευτη ιδέα δύο Κρητικών που «ανεβάζει επίπεδο» στον τουρισμό του νησιού | Photos + Video

όλη-η-κρήτη-σ-ένα-πάρκο-η-απίστευτη-ιδ-635933

Όλο το βάθος της ιστορίας της Κρήτης, μύθοι και γεγονότα, μεγαλειώδης φύση, άγρια ζωή, γαστρονομία, δάση και βότανα, ο Δίας, οι βυζαντίνοι, ο τρόπος που αυτός ο λαός έζησε μέσα στις χιλιετίες συνυφαίνονται στον «Κρηταγενή Δία», ένα θεματικό πάρκο 500 στρεμμάτων στα Βορίζια του Ηρακλείου.

Κάτω από την επιβλητική κορυφή του Ψηλορείτη, στο χωριό Βορίζια Ηρακλείου, βρίσκεται πλέον τo νεώτερο και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού. Σε μια έκταση 500 στρεμμάτων, δύο Κρητικοί, έστησαν τον «Κρηταγενή Δία» το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο του νησιού, στην καρδιά του φυσικού του χώρου σε τόπο και σε χρόνο.

Κρατώντας αναλλοίωτη την αρχαία φυσιογνωμία τς περιοχής και με με ελάχιστες παρεμβάσεις σεβόμενοι την χλωρίδα του βουνού «την αρχαία φιλοσοφία ζωής, τον τρόπο με των οποίο έζησαν και δημιούργησαν οι πρόγονοί μας» ενώνουν μυθολογία, βυζαντινή παράδοση, ιστορία και θρύλους, ψηλαφώντας την ιστορική συνέχεια της περιοχής. «Εδώ αισθάνεσαι, εισπνέεις και γεύεσαι τη φύση και την ιστορία σου» μας λένε οι εμπνευστές της ιδέας.

Όπως εξηγεί το βίντεο που σας παρουσιάζει το zarpanews.gr η περιήγηση του επισκέπτη ξεκινά από την μεγάλη στοά της ιστορίας που μας διηγείται την ιστορία του τόπου μας, από την Μινωική εποχή μέχρι σήμερα μέσα από τοιχογραφίες.

Στην έξοδο της, υπάρχει μια φυσική λίμνη, ένας σπάνιος υδροβιότοπος και προχωρώντας το βοτανικό πάρκο για την διατήρηση και ανάδειξη της βοτανικής κληρονομιάς που λειτουργεί ως χώρος έρευνας και στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίζει τα χιλιάδες βότανα που υπάρχον και σε τι χρησιμεύουν.

Έπειτα, στα σοκάκια με τα ξεχασμένα παλιά επαγγέλματα,  οι νεώτεροι μαθαίνουν για εργασίες που χάθηκαν όπως ο γανωτής, ο σαμαρτζής, ο πεταλωτής και δεκάδες άλλα.

Στη συνέχεια,ο επισκέπτης φτάνει στην ιερή κορυφή του πάρκου με το  μιτάτο και τη μάντρα του βοσκού. Η Ιερή Κορυφή προσφέρεται για ξεκούραση, ανάπαυση και δοκιμή παραδοσιακών προϊόντων, ενώ μπορεί να γευτεί κανείς και τον παραδοσιακό Κρητικό καφέ από κριθάρι, απολαμβάνοντας την απίστευτη θέα.

Ακολουθεί το φυσιολατρικό πάρκο – καταφύγιο άγρια ζωής, με γεράκια, γυπαετούς και ένα δάσος από κρίνους σε έναν τόπο όπου η ανθρώπινη παρουσία είναι σχεδόν ανύπαρκτη μέσα στους αιώνες.

Γυρνώντας για την έξοδο, υπάρχει ένα πλούσιο ζωολογικό πάρκο με ζώα που φιλοξενούνται ελεύθερα στην άγρια φύση.

Στην είσοδο – έξοδο, λειτουργεί παραδοσιακό εστιατόριο, όπου μπορεί να απολαύσει κανείς παραδοσιακά και όχι μόνο πιάτα, από πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας.

Δείτε το βίντεο:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook