Όλα έτοιμα για το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων | Τι δήλωσαν οι διοργανωτές

όλα-έτοιμα-για-το-5ο-φεστιβάλ-κινηματογ-602290

Δύο ημέρες έμειναν για την έναρξη του 5ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, κατά τη διάρκεια του οποίου θα προβληθούν περισσότερες από 150 ταινίες, ενώ η αυλαία θα ανοίξει με την πρεμιέρα της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα».

«Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, είναι ένας θεσμός που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση όλων μας, καθώς μέσα από αυτό, προάγονται τα θέματα οπτικοακουστικής παιδείας στον τόπο μας. Στόχος μας είναι να αναδειχθεί η πόλη μας ως κέντρο του πολιτισμού και των τεχνών, γεγονός που επιτυγχάνεται μέσα από εκδηλώσεις πολιτισμού», ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε για το Φεστιβάλ, νωρίτερα σήμερα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, ανέφερε ότι ο δήμος Πλατανιά στηρίζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, «καθώς είναι σημαντική πρωτοβουλία και αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι όχι μόνο τα Χανιά, προσφέρουν στο κομμάτι του πολιτισμού, αλλά μέσα από το Φεστιβάλ,  δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά, με το πρόγραμμα που υπάρχει για μαθητές, και έτσι θα μπορούν να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ μαθητές και να παρακολουθήσουν ταινίες». Ακόμη πρόσθεσε ότι το Φεστιβάλ στο μέλλον με την υπόσταση που έχει θα αποκτήσει σίγουρα εθνικό και Ευρωπαϊκό χαρακτήρα.

Ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και Εκπαιδευτικής Δράσης CineΜαθήματα, Ματθαίος Φραντζεσκάκης, μίλησε για το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, στη διάρκεια του οποίου θα λάβουν χώρα εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, μία σειρά από παράλληλες δράσεις, classes, εργαστήρια για μεγάλους και μικρούς και ένας μεγάλος κύκλος δραστηριοτήτων για μαθητές.

Παράλληλα, ο κ. Φραντζεσκάκης αναφέρθηκε στην μεγάλη τιμή που αποτελεί για την έναρξη του 5ου Φεστιβάλ, η προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη, «Το τελευταίο σημείωμα». «Είναι μία ακόμα ιδιαίτερη πινελιά του Παντελή Βούλγαρη και της Ιωάννας Καριστιάνη, στην νεότερη ιστορία της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Φραντζεσκάκης.

Σημειώνεται ότι το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, τον Δήμο Πλατανιά, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Παιδείας, ενώ πρόκειται να διαρκέσει από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι τις 4 Νοεμβρίου και οι προβολές των ταινιών θα γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook