Ψινάκης: Κάποια στιγμή θα τα βγάλω όλα στη φόρα

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News», απάντησε στην έντονη κριτική που του ασκείται σχετικά με τους χειρισμούς του, αλλά και την απουσία του τις κρίσιμες ώρες της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Για το αν βρισκόταν στο Μάτι εκείνη τη Δευτέρα, είπε: «Έφτασα στις 5:30 τα ξημερώματα της Τρίτης» και συνέχισε:

«Ήμουν στο Δημαρχείο. Την ώρα της φωτιάς προσπαθούσα να πλησιάσω. Την ώρα που καίγονταν όλα ήμουν αποκλεισμένος. Ήμουν αποκλεισμένος στη Μαραθώνος γιατί είχαν μπλοκάρει τις εισόδους. Είμαι εδώ στο δημαρχείο, όπου έχω στήσει ένα κέντρο επιχειρήσεων και δεν έχω λείψει στιγμή από την ώρα που έφτασα τα ξημερώματα της Τρίτης. Όταν δουλεύεις μέρα – νύχτα, δεν έχεις το χρόνο, ούτε τη διάθεση να τρέχεις στα κανάλια και να κάνεις δηλώσεις. Η τραγική διαχείριση μιας πολύνεκρης κρίσης απαιτεί συντονισμό πολλών φορέων και δουλειά.

Δεν λέει ο κόσμος ότι ήμουν απών από τη μάχη με τις φλόγες. Αυτό το υποστηρίζουν κάποιοι δημοσιογράφοι και συγκεκριμένα καιροσκόποι με μικροπολιτικά κίνητρα. Να έτρεχα να βγω στα κανάλια για να με δουν ότι είμαι εδώ και να παρατήσω τον συντονισμό; Την ώρα εκείνη που καιγόταν ο Δήμος μας ήμουν εκτός, ναι. Δεν μπορούσα να μπω από τη Μαραθώνος, είχαν αποκλειστεί οι δρόμοι και έδινα εντολές μέσω τηλεφώνου. Είναι δικαίωμά τους να λένε και να γράφουν ό,τι θέλουν. Εγώ κάποια στιγμή θα τα βγάλω όλα στη φόρα. Αυτή τη στιγμή προέχει να τακτοποιήσω το δήμο. Να βρούμε τους νεκρούς, να δείξουμε έναν σεβασμό σε όλο αυτό».

Ο κ. Ψινάκης έχει παραχωρήσει το γραφείο του στον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη και σε 120 μηχανικούς, οι οποίοι έχουν αναλάβει την ανασυγκρότηση της περιοχής.

Ο ίδιος έχει εγκατασταθεί στο παλαιό δημαρχείο της Νέας Μάκρης και σημειώνει ότι δεν κρύβεται από κανέναν.

πηγή: Real News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ