Χωρίς ΑΜΚΑ σύνταξη δεν παίρνεις

syntaxhΧωρίς ΑΜΚΑ δεν δίνονται συντάξεις αφού στην αναστολή 60 συντάξεων λόγω μη συμπλήρωσης του ΑΜΚΑ, προχώρησαν τον Αύγουστο, μετά από σχετικό έλεγχο, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Αυτή τη πληροφορία έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του υπέβαλαν στη Βουλή οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης.

Ειδικότερα, στη γραπτή απάντησή του ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι δεν είναι γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι αρνήθηκαν να δηλώσουν τον ΑΜΚΑ, όμως σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου επικαλούνται συνειδησιακούς λόγους και συγκεκριμένα, ότι η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ είναι αντίθετη με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Πάντως, τα ίδια στελέχη επισήμαναν ότι οι συντάξεις δεν έχουν διακοπεί αλλά έχουν ανασταλεί έως ότου οι συνταξιούχοι δηλώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι 60 συντάξεις χορηγούνται από συνολικά 12 φορείς κοινωνικής ασφάλισης, είναι όμως αξιοσημείωτο ότι οι 40 από αυτές χορηγούνται από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (ΜΤΝ) και τον Ειδικό Κλάδο Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΕΚΟΕΜΝ).

 

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ