Χανιώτης φωτογράφος κέρδισε βραβείο από ένα… “κλέφτη” | Photos

Με την φωτογραφία ο “kleftis”, ο φωτογράφος και καθηγητής Μπασιάς Νίκος βραβεύεται με το  «Salon Honorable Mention» στον Διεθνή Διαγωνισμό “2nd EXHIBITION MYSTIC 2017”  που διοργανώθηκε στην Σερβία.

Ένα λουλούδι που μας θυμίζει τα ξέγνοιαστα παιδικά μας χρόνια. Ποιος δεν έχει ασυναίσθητα φυσήξει, ως παιδί, έναν «κλέφτη»; Ποιος δεν έχει μαγευτεί από το υπερθέαμα των σπόρων που πετάνε στο αέρα με τα μικρά τους δαντελένια αλεξίπτωτα; Που έκανε τόσες  όμορφες αιωρήσεις, μέχρι να καταλήξει στα παιδικά μας χέρια κι από εκεί, με μία αθώα κίνηση, με ένα «φου», φυσώντας το από την παλάμη μας να εξαφανίζεται στους πέντε ανέμους;

Κλέφτης διότι μπαίνει στα σπίτια μας απρόσκλητο με τον αέρα.Όμως το λέμε και το Λουλούδι των Ευχών!  Κάνεις μια ευχή, φυσάς και τα πέταλά του ταξιδεύουν μακριά – εκεί που πρέπει – την ευχή σου!

Τα λέμε και μουσαφίρηδες!  Ο παππούς μου τους έλεγε έτσι, συνοδεύοντας τη λέξη με τη βεβαιότητα της τοπικής λαϊκής δοξασίας: μουσαφίρη όταν πιάσεις, μουσαφιραίους απροσδόκητους θα ‘χεις στο σπίτι. Και περιμέναμε ως το βράδυ, ολημερίς ολόχαρα πιτσιρίκια, να δούμε ποιοι θα ‘ρθούν….

Η έκθεση των βραβευμένων φωτογραφιών καθώς και η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 19 Μαΐου 2017 στην Δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης Bor στην Σερβία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ