Χανιά | E-parking με χρονοχρέωση για να πληρώνουν όλοι

parking5-chaniaΗλεκτρονικό έλεγχο της στάθμεσης με χρονοχρέωση προωθεί ο Δήμος Χανίων που προχωρά στην πιλοτική εφαρμογή της μελέτης με 1000 κάρτες σε Ρεγγίνα και Πλατεία Τάλω.

Το πρόγραμμα έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και η μελέτη υλοποιήθηκε από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου και το Πολυτεχνείο Κρήτης, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο που προχωρά σε διαπραγμάτευση για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού.

Με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής στάθμευσης που θα λειτουργεί με ειδικούς σένσορες, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί η εισπραξιμότητα του Δήμου.

Από την ψηφοφορία απείχε ο κ. Σαρρής που εκτίμησε ότι αυτό δεν θα βελτιώσει τους όρους κυκλοφορίας στα Χανιά, ενώ “κατά” ψήφισαν οι κύριοι Παπαντωνάκης και Ρίζος.

zarpa.gr

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Ο κ. Κεμεσίδης είπε μεταξύ άλλων πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί με τη συνδρομή του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κύπρου και του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ το λογισμικό που θα διατεθεί θα παραχωρηθεί στο δήμο δωρεάν. (ΔΕΣ ΕΔΩ) […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ