Χανιά | 3η Έκθεση Παιδικού – Εφηβικού Βιβλίου στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο

χανιά-3η-έκθεση-παιδικού-εφηβικού-βι-228557

DSC05893aΠερισσότερα από χίλια παιδιά, μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της ευρύτερης περιοχής επισκέπτονται τις ημέρες αυτές τους χώρους του «Τσατσαρωνάκειου» Πολύκεντρου της Ι. Μ. Κισάμου & Σελίνου όπου πραγματοποιείται η 3η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που οργανώνει η εν λόγω Ι. Μητρόπολις, σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκατοντάδες τίτλους βιβλίων που εκτίθενται στο φουαγιέ του Πολύκεντρου, να συνομιλήσουν με προσκεκλημένους διακεκριμένους συγγραφείς παιδικών και εφηβικών βιβλίων, να λάβουν μέρος σε παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικά, εικαστικά και άλλα δρώμενα που οργανώνονται τις ημέρες της Έκθεσης από Εθελοντές εκπαιδευτικούς.

EKTHESI BIBLIOU 002aΤα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 23 Μαρτίου με προσκεκλημένη της Ι. Μητροπόλεως την διακεκριμένη συγγραφέα Παιδικών και Εφηβικών Βιβλίων κ. Σοφία Μαντουβάλου, η οποία στην πρωινή ζώνη της Έκθεσης συναντιέται με μαθητές Σχολείων της περιοχής και το απόγευμα ομίλησε, σε Γονείς και Εκπαιδευτικούς με θέμα: «Ο ρόλος της παιδικής λογοτεχνίας σε ένα κόσμο που αλλάζει».

DSC05954a«Ένα βιβλίο, σημείωσε η συγγραφέας, είναι το μεταμφιεσμένο όνειρο του συγγραφέα. Το λογοτεχνικό βιβλίο είναι κόσμος ελευθερίας και αφύπνισης. Το παραμύθι είναι δικαίωμα του παιδιού για μια πιο δίκαιη τάξη. Μόνο η φαντασία, δηλ. η δύναμη της σκέψης, μπορεί να αλλάξει μια κοινωνία που παρακμάζει», κατέληξε.

EKTHESI BIBLIOU 009a

EKTHESI BIBLIOU 019a

EKTHESI BIBLIOU 026aΟ Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τις Δνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, ως επίσης και τα Σχολεία και τους Συλλόγους Γονέων της Κισάμου για την αγαστή και δημιουργική συνεργασία. Καλωσορίζοντας την εκλεκτή συγγραφέα και ορμώμενος από αφιέρωση της σε βιβλίο που του προσέφερε όπου σημειώνει «… για το όνειρο της εκπαίδευσης, το ατελές, το ατελείωτο…», διερωτήθηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος: «πόσο όνειρο, πόση φαντασία, πόση σκέψη, πόση δημιουργία, πόση ελευθερία και πόση αγάπη έχει άραγε το σύστημα της εκπαίδευσης στην Χώρα μας; Πόσο αυτοί που Νομοθετούν τα συστήματα παιδείας στην Πατρίδα μας ονειρεύονται και οραματίζονται ένα Σχολείο ελεύθερο, δημιουργικό, ένα Σχολείο που να κάνει την δημοκρατία στην τάξη όνειρο και πράξη;», κατέληξε. Οι επισκέψεις των Σχολείων, η Έκθεση και τα δρώμενα θα διαρκέσουν μέχρι τις 27 Μαρτίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook