Χανιά | 20 περιστατικά κακοποίησης ζώων την εβδομάδα!

χανιά-20-περιστατικά-κακοποίησης-ζώων-103721

skilos3Αυξάνονται το καλοκαίρι κατακόρυφα οι καταγγελίες που δέχεται ο φιλοζωικός σύλλογος στα Χανιά, οι οποίες φτάνουν περίπου τις 20 την εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόεδρο κα Νατάσα Μπομπολάκη. Οι περισσότερες καταγγελίες γίνονται από τουρίστες, «οι οποίοι εκπλήσσονται, επειδή στη χώρα τους έχουν συνηθίσει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα» και αφορούν περιστατικά κυρίως παθητικής κακοποίησης, δηλαδή οικόσιτα ζώα που έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς τροφή και νερό.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν σήμερα σε σχετική συνέντευξη τύπου, με τις εκπροσώπους των φιλοζωικών οργανώσεων να ζητούν ευαισθησία από τους πολίτες και τους φορείς και να καταγγέλλουν «βία, χλευασμό, προσβολές και απειλές και επιθέσεις» ενάντια σε εθελοντές, ζητώντας προστασία από τις αρμόδιες αρχές.

Για το Νοσοκομείο

Σχολιάζοντας την απάντηση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Χανίων κ. Μανούσακα στον SUPER FM (ΕΔΩ) στις καταγγελίες για απειλές από την πλευρά του απέναντι σε εργαζομένους που δίνουν τροφή και νερό στα αδέσποτα, η κα Μπομπολάκη, είπε: «Θα πρέπει να σταματήσουν να μεταθέτουν τις ευθύνες τους σε τρίτους» και ζήτησε από την διοίκηση του νοσοκομείου, να πάρει μέτρα ώστε να σταματήσει η εγκατάλειψη των αδέσποτων στο χώρο. «Όμως από την στιγμή που υπάρχουν τα ζώα, δεν είναι δυνατόν να μην σιτίζονται», τόνισε.

Τέλος, επεσήμανε για ακόμη μια φορά, την ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας δημοτικού κτηνιατρείου, όπου θα στειρώνονται τα αδέσποτα, κάτι το οποίο περιμένει από την νέα δημοτική αρχή.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook