Χανιά | Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης για τα υδροπλάνα στην Κρήτη

χανιά-όλο-το-παρασκήνιο-της-συνάντηση-72371

fbΣτην κορυφή των σχεδίων της για προώθηση των υδροπλάνων φαίνεται ότι έχει βάλει την Κρήτη η εταιρία Hellenic Seaplanes. Μετα από τις δύο συναντήσεις που έχουν γίνει ήδη, μια ακόμη πραγματοποιήθηκε στα Χανιά όπου έχει τεθεί ως προτεινόμενος χώρος για τη δημιουργία υδατοδρομίου η Σούδα. Οι συζητήσεις που έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων δείχνουν ότι η εταιρία προχωράει με σταθερό -πλην όμως αργό ρυθμό λόγω των διαδικασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν- το πλάνο της να φέρει υδροπλάνα στην Κρήτη, τα οποία όπως υποστηρίζει θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις των Κρητικών.

Η νέα συνάντηση

Συγκεκριμένα συναντήσεις με δήμο Χανίων, Περιφέρεια Κρήτης και Λιμενικό ταμείο του νομού Χανίων πραγματοποίησε η εταιρεία Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε όπου κατέθεσε την πρόταση της για δημιουργία υδατοδρομίου στην περιοχή του λιμανιού της Σούδας. Στις συναντήσεις στον Δήμο παραβρέθηκαν ο δήμαρχος  κ. Σκουλάκης Μανώλης, ο Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου κ. Ξυγκάκης Γιάννης, στην Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Βουλγαράκης, και στο Λιμενικό Ταμείο ο πρόεδρος Μπροκαλάκης Κωνσταντίνος με διευθυντικά στελέχη, από την πλευρά της  εταιρείας Hellenic Seaplanes ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της κ. Νικόλας Χαραλάμπους και ο Τοπικός Εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Ιωάννης Φακιδάρης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε εξαιρετική την προοπτική δημιουργίας υδατοδρομίου στα Χανιά, σημειώνοντας ότι, «θα στηρίξουμε αυτή τη προσπάθεια, μέσα από το νομικό πλαίσιο που υπάρχει».

Αυτονομία στην Κρήτη για τις πτήσεις

Στην συζήτηση  αναφέρθηκε ότι το υδατοδρόμιο σε μια πόλη σαν τα Χανιά θα μπορούσε να λειτουργεί  ως  κόμβος  δίνοντας αυτονομία στην Κρήτη για τις πτήσεις προς Κυκλάδες και Δωδεκάνησα Σημειώνουμε ότι η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια να λειτουργούν την καλοκαιρινή σεζόν του 2014.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον λιμένα και στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις.

Το αποτέλεσμα των συναντήσεων ήταν θετικό σύμφωνα με την εταιρία αφού αναμένεται από την εταιρεία να στείλει συγκεκριμένη πρόταση για αδειοδότηση και εγκατάσταση  υδατοδρομίου εντός των ημερών.

Τα σχέδια της εταιρίας

Όπως έχει αποκαλύψει ήδη το neakriti.gr tα πρώτα υδροπλάνα θα κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους στην Κρήτη ,εάν πάντα επιτύχει το φιλόδοξο πλάνο της εταιρίας Ηellenic Seaplanes s.a. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ. Χαραλάμπους συνήθως η διαδικασία της αδειοδότησης για τα υδροπλάνα «παίρνει» από 2,5 έως 6 μήνες οπότε εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν και η εταιρία τα καταφέρει, θα φθάσουν τα πρώτα υδροπλάνα το 2014 και στην Κρήτη.

Η εταιρία φιλοδοξεί να διαμορφώσει τουλάχιστον 4 υδατοδρόμια στην Κρήτη, ένα σε κάθε νομό του νησιού, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τη Γαύδο.

Τα υδροπλάνα εφόσον πάντα ευοδωθούν τα σχέδια και οι προβλέψεις της εταιρίας θα εκτελούν δρομολόγια από δυτικά προς ανατολικά αλλά και αντίστροφα εξυπηρετώντας τους πολίτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα πιο γρήγορα και οικονομικό – όπως πάντα – υποστηρίζει η εταιρία μέσο.

 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook