Χανιά | Όλα τα ονόματα και οι σταυροί των υποψηφίων μηχανικών στο ΤΕΕ-ΤΔΚ

χανιά-όλα-τα-ονόματα-και-οι-σταυροί-τω-460605

Μιλάει στο zarpanews.gr ο μεγάλος νικητής των χθεσινών εκλογών στο ΤΕΕ- ΤΔΚ

Με τη συμμετοχή 1050 διπλωματούχων μηχανικών σε Χανιά και Ρέθυμνο, ολοκληρώθηκε χθες η εκλογική διαδικασία στο ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης (ΕΔΩ).

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Μηχανικών (ΔΕΚΜ) με επικεφαλής τον Σπύρο Σοφιανό. Μιλώντας στο zarpanews.gr o κ. Σοφιανός σχολίασε ότι «το αποτέλεσμα δείχνει πως υπάρχει ανάγκη για αλλαγή». «Ήταν μια δύσκολη προσπάθεια γιατί οι περισσότεροι υποψήφιοί μας είναι πολύ νέα παιδιά.  Καλοί μηχανικοί αλλά πολύ νέοι. Γι’ αυτό και είχαμε αγωνία για το πώς θα πάει», τόνισε, παραδεχόμενος ότι το αποτέλεσμα τους ικανοποιεί ιδιαίτερα. Παράλληλα, σχολίασε ιδιαίτερα θετικά την αρκετά υψηλή συμμετοχή των μηχανικών της Δυτικής Κρήτης στις εκλογές αυτές, συγκριτικά με τα μεγάλα αστικά κέντρα.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πεδίο για συνεργασίες

«Δεν υπάρχουν ηττημένοι από την εκλογική διαδικασία του ΤΕΕ. Είμαστε όλοι μαζί και θα εργαστούμε για ένα Επιμελητήριο που θα υπηρετεί τους μηχανικούς και θα ενισχύει τις προσπάθειες της χώρας να επιστρέψει σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά», τόνισε, αναφέροντας ότι το ΤΕΕ έχει παράδοση στις συνεργασίες αφού ανάμεσα στην μεγάλη πλειοψηφία των μηχανικών υπάρχει συμφωνία για τα ειδικά ζητήματα τεχνικής φύσης που είναι και το πρωτεύον ενώ οι όποιες διαφορές σε πολιτικό επίπεδο, είναι δευτερεύουσες και μπορούν να ξεπεραστούν.

Όπως προσέθεσε, τώρα ξεκινά ένας κύκλος διαβουλεύσεων και συζητήσεων για την εκλογή της νέας διοικούσας επιτροπής.

Η κατανομή των εδρών

Δεύτερη αναδείχτηκε η παράταξη του Λευτέρη Κοπάση που πρόσκειται στη ΝΔ και τρίτη η παράταξη που υποστηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Κυριάκο Κουκλάκη. Σημαντική επιτυχία σημείωσαν και οι «Μαχόμενοι Μηχανικοί» με επικεφαλής τον Γιώργο Πιαγκαλάκη που παίρνουν 4 έδρες στο νέο συμβούλιο ενώ από δύο έδρες κέρδισε η Πανεπιστημονική (Μπάμπης Λουτσέτης) και οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες (Γιάννης Βόρδος).

1. Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Μηχανικών (Σπύρος Σοφιανός): 17 έδρες (13 στα Χανιά και 4 στο Ρέθυμνο) από 16 που είχε λάβει το 2013

2. Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών – Ενιαίο ΤΕΕ (Λευτέρης Κοπάσης): 14 έδρες (9 στα Χανιά και 5 στο Ρέθυμνο) από 11 έδρες που είχε λάβει το 2013.

3.Ανεξάρτητο ΤΕΕ (Κυριάκος Κουκλάκης): 8 έδρες (7 στα Χανιά και 1 στο Ρέθυμνο) από 13 έδρες που είχε καταλάβει το 2013.

4. Μαχόμενοι Μηχανικοί (Γιώργος Πιαγκαλάκης): 4 έδρες (3 στα Χανιά και 1 στο Ρέθυμνο) από 3 έδρες που είχε καταλάβει το 2013.

5.Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (Γιάννης Βόρδος): 2 έδρες (όλες από τα Χανιά) από 1 που είχε καταλάβει το 2013.

6.Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών (Χαράλαμπος Λουτσέτης): 2 έδρες (όλες από τα Χανιά) όπως 2 είχε λάβει και το 2013.tee1anex_tee1anex_tee2dekm_1dekm_2dpk1dpk2dkmelemmmmm2

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook