Χανιά | Ψηφίζουν τη νέα τους Διοίκηση περίπου 1.600 μηχανικοί | Photos

χανιά-ψηφίζουν-τη-νέα-τους-διοίκηση-πε-460044

Την εκλογή τους στα Κεντρικά και τα Τοπικά Όργανα του Τεχνικού Επιμελητηρίου διεκδικούν έξι παρατάξεις στο τμήμα δυτικής Κρήτης (ΤΕΕ-τδΚ) που ζητούν την ψήφο 1600 περίπου εγγεγραμμέων μηχανικών σε Χανιά και Ρέθυμνο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η διαδικασία διεξάγεται ομαλά και η προσέλευση των μηχανικών είναι ικανοποιητική στο κτήριο της οδού Νεάρχου, όπου οι κάλπες «άνοιξαν» στις 7 το πρωί και θα «κλείσουν» στις 7 το απόγευμα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η συμμετοχή θα φτάσει το 70%. Τα αποτελέσματα αναμένονται αργά απόψε το βράδυ καθώς η καταμέτρηση των σταυρών γίνεται ηλεκτρονικά σε απευθείας online σύνδεση με την Αθήνα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Λευτέρης Κοπάσης: «Να δούμε μια καλύτερη μέρα»

Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος και επικεφαλής του συνδυασμού ΔΚΜ ΕΝΙΑΙΟ ΤΕΕ, μιλώντας στο zarpanews.gr, τόνισε: «Σε μια δύσκολη συγκυρία όπως είναι η σημερινή, υπάρχει μια ελπίδα ότι η δύναμη του ΤΕΕ που ουσιαστικά είναι τα μέλη του οι συνάδελφοι μηχανικοί θα μπορέσουν να βοηθήσουν και το επάγγελμα αυτό καθαυτό και την ανάπτυξη της χώρα για να δούμε μια καλύτερη μέρα και να σταματήσει η περιδίνηση που έχει επιφέρει τόσα δεινά.»

Κυριάκος Κουκλάκης: Να επανέλθει η ο κλάδος στην ανάπτυξη

«Ξέρουμε ότι τα προβλήματα των μηχανικών είναι πολύ οξυμένα αυτήν την περίοδο. Ειδικά στην περιοχή μας αλλά και σε όλη την χώρα υπάρχει πρόβλημα μειωμένης οικοδομικής δραστηριότητας και έργων συνολικά. Αυτό το πράγμα πρέπει να διορθωθεί με μια νέα αναπτυξιακή πολιτική και η χώρα να επανέλθει  σε κανονικούς ρυθμούς ανάπτυξης.» τόνισε στο zarpanews.gr o επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΕΕ και προσέθεσε: «Μας πονάει πάρα πολύ το ότι απόφοιτοι των πολυτεχνείο τα τελευταία χρόνια επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις εισφορές τους (λόγων ανεργίας, ετεροαπασχόλησης, υποαπασχόλησης) δεν εγγράφονται στο ΤΕΕ και δυστυχώς η σύνθεση των συναδέλφων που ψηφίζουν σήμερα, δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι, αφού λείπουν κάποιες νεότερες ηλικίες μηχανικών, πράγμα που θα θέλαμε οπωσδήποτε να αλλάξει.

Σπύρος Σοφιανός: Μεγάλη συμμετοχή για να δυναμώσει το ΤΕΕ

Σε δήλωση του στο zarpanews.gr, ο επικεφαλής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ανέφερε: «Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, με την κρίση να διαρκεί πλέον στη χώρα μας πάνω από έξι χρόνια το βασικό σε αυτές τις εκλογές είναι η συμμετοχή των μηχανικών, ώστε να μπορέσουν να αναδείξουν και πάλι τον ρόλο του ΤΕΕ ως επιστημονικού και τεχνικού συμβούλου της χώρας αλλά και να το ενδυναμώσουν έτσι ώστε μία συλλογικότητα μηχανικών να μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά μας αλλά και το δικαίωμα στην ανάπτυξη.»

Γιάννης Βόρδος: «Αιμορραγία» νέων μηχανικών προς το εξωτερικό

«Η σημερινή διαδικασία στόχο έχει να αναδείξει τα άτομα που την επόμενη τριετία θα είναι οι σύμβουλοι της Πολιτείας αλλά το πρόβλημα μας» τόνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης ΕλΕΜ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ και προσέθεσε » Δυστυχώς πάρα πολλοί συνάδελφοι και κυρίως νέοι δεν έρχονται και βρίσκουν άλλους δρόμους, πάνε κυρίως στο εξωτερικό. Αυτή η «αιμορραγία» οφείλεται στο ασφαλιστικό αλλά και στο φορολογικό που βλάπτουν τους μηχανικούς. Οι νέοι δεν βλέπουν φως. Ο στόχος μας ως παράταξη των ελευθέρων επαγγελματικών ήταν να φέρουμε τους νέους συναδέλφους. Ελπίζω η νέα διοίκηση να κοιτάξει αυτά τα θέμα και να καταξιώσει τον ρόλο του μηχανικού, ο οποίος δυστυχώς έχει απαξιωθεί και πολλοί συνάδελφοι έχουν φτάσει στο σημείο να ντρέπονται που είναι μηχανικοί.

Γιώργος Πιαγκαλάκης: Να αναπτύξουμε τις δικές μας αντιστάσεις 

«Εμείς παρεμβαίνουμε θέλοντας να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής η οποία έχει οδηγήσει στην φτωχοποιήση την πλειοψηφία του κλάδου. Να στείλουμε ένα μήνυμα αντεπίθεσης, να αρχίσει να κινείται κάτι στον χώρο των μηχανικών, να  αναπτύξουμε τις δικές μας αντιστάσεις πέρα και έξω από τη λογική του ‘να τα βρούμε με τους κυβερνώντες΄» είπε στο zarpanews.gr ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαχόμενοι Μηχανικοί και Συνεργαζόμενοι Αριστεροί Μηχανικοί » και προσέθεσε ότι «αυτό το ΤΕΕ το έκανε τα τελευταία χρόνια με άσχημα αποτελέσματα για την πλειοψηφία των μηχανικών. ‘Ενα κομμάτι των μηχανικών έδεσε τα συμφέροντά του με αυτούς και πολλοί από εκείνους που συμμετείχαν στην ψήφιση της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, συναίνεσαν στην κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών τώρα έχουν το θράσος να ζητούν την ψήφο των μηχανικών ξανά, ζητάνε από τον τεχνικό κόσμο να τους επιβραβεύσει. Αυτοί θέλουμε να μαυριστούν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο».

Μπάμπης Λουτσέτης: Να αλλάξουν οι συσχετισμοί

«Θεωρούμε ότι οι σημερινές εκλογές πρέπει να αποτελέσουν ένα βήμα για την συσπείρωση των μηχανικών και να βοηθήσουν στην αλλαγή των συσχετισμών. Αυτήν τη στιγμή η πλειοψηφία των συναδέλφων δεν βγαίνουν καν στο επάγγελμα, έχει ακολουθηθεί μια πολιτική που θέλει φθηνό επιστημονικό δυναμικό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν συνθήκες γαλέρας στους συναδέλφους μας που είναι μισθωτοί και υπάρχουν άνθρωποι και εταιρείες που βγάζουν εκατομμύρια στις πλάτες των μηχανικών» ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ και τόνισε την ανάγκη «να υπάρξει μία συσπείρωση με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα, στο πλευρό των εργαζομένων που παράγουν τον πλούτο, στο πλευρό των οικοδόμων που χτίζουν αυτά που εμείς μελετάμε, πρέπει να δούμε τι ανάπτυξη θα υπάρξει, ποιος θα ωφεληθεί απ’ αυτήν και να εναντιωθούμε σε μία ευρωπαϊκή πολιτική που είναι μονόδρομος, όσο τον περπατάς».

Δείτε όλα τα ονόμα ΕΔΩ

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook