Χανιά | Χώρισαν τους δρόμους τους ΣΥΡΙΖΑ – Βάμβουκας | Ηχητικό

χανιά-χώρισαν-τους-δρόμους-τους-συριζ-95481

vamvoukas-e1354638115620Χωρίς την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Τάσο Βάμβουκα, προχωρά ο «Δήμος Ενεργών Πολιτών» προς τις επερχόμενες εκλογές, αφήνοντας ωστόσο «την πόρτα ανοιχτή» σε συνεργασίες.

Αυτά αποφασίστηκαν κατά την χθεσινοβραδινή συνέλευση της ολομέλειας της παράταξης, στο Επιμελητήριο Χανίων, όπου συμμετείχαν πάνω από 120 άτομα, τις αποφάσεις της οποίας παρουσίασε το πρωί ο ίδιος ο κ. Βάμβουκας, μιλώντας στον SUPER FM.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν με πούλησαν – είμαστε ανοιχτοί»

«Δεν θεωρώ ότι με πούλησε ο ΣΥΡΙΖΑ, απλώς τελικώς δεν μπόρεσε να υπάρξει συμφωνία ως προς τον τρόπου καθόδου σε αυτές τις εκλογές. Δεν το θεωρώ πούλημα, το θεωρώ απλώς μια διαφορετική προσέγγιση», τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

«Είμαστε ανοιχτοί σε ατούς τους ανθρώπους. Και τα προγράμματά μας και τα ψηφοδέλτιά μας», είπε, για να επισημάνει ωστόσο ότι «δεν είναι δυνατόν στη ζωή μιας αυτόνομης παράταξης, να υπάρξει μια έξωθεν επιβολή από μερίδα ανθρώπων, μιας διαδικασίας με την οποία εμείς δεν συμφωνούσαμε».

Για το κείμενο της Πρωτοβουλίας

Ως «μια από τις αιτίες του αδιέξοδου» αναφέρθηκε ο κ. Βάμβουκας στο κείμενο της πρωτοβουλίας πολιτών:

«Υπάρχει μια παρανόηση και μια πολύ κακή χρήση του κειμένου που έχει γραφτεί. Το κείμενο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο, από τον κομματικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ως ένα πολιτικό κείμενο θέσεων, γενικών πολιτικών και ειδικών για την αυτοδιοίκηση. Ένα κείμενο, το οποίο θα μπορούσε να υπογράψει πολύς κόσμος, χιλιάδες άτομα.

Αυτοί όμως που διαχειρίστηκαν αυτή την κατάσταση –και κυρίως ήταν από τον κομματικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ- θεώρησαν ότι το να υπογράψει κάποιος ένα κείμενο, τους δίνει και το δικαίωμα  διαπραγμάτευσης με μια Δημοτική Παράταξη», είπε, για να εξηγήσει ότι το θέμα του επικεφαλής ήταν αποφασισμένο από τον περασμένο Οκτώβριο.

Γι’ αυτούς που τον κατηγορούν ότι φοβήθηκε

«Δεν φοβήθηκα καθόλου. Εγώ την άλλη φορά δεν φοβήθηκα να κατέβω, ένα μήνα πριν, με έναν νομάρχη απέναντι, ένα βουλευτή κλπ. Είδα όμως μεθόδευση».

Για την προσέγγιση Κεμεσίδη

Απαντώντας στην ερώτηση ακροατών του SUPER FM σχετικά με την προσχώρηση Κεμεσίδη στο «Δήμο Ενεργών Πολιτών», ο κ. Βάμβουκας, είπε: «Δεν υπάρχει δέσμευση απέναντι σε κανένα. Εχθές εκλέξαμε μια εννεαμελή εκλογική επιτροπή, η οποία θα διαχειριστεί αυτά τα ζητήματα.

Η πρωτοβουλία

Εν τω μεταξύ, αύριο το απόγευμα στις 7, στο θέατρο Βλησίδη συνεδριάζει η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Βάμβουκας, τόνισε ότι ο ίδιος φυσικά δεν έχει σκοπό να πάει, όμως γνωρίζει ότι θα παραστούν ορισμένα μέλη της παράταξης.

«Υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία, δεν μας ενοχλεί αυτό. Εμείς δεν έχουμε κλείσει την πόρτα και μακάρι να βρεθεί μια λύση στο τέλος»

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook