Χανιά | Χωρίς δασκάλους και νηπιαγωγούς τα σχολεία στον δήμο Αποκορώνου

Επιστολή προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την οποία γίνεται αναφορά στις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία στον δήμο Αποκορώνου απέστειλε ο δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

«Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή έτσι και φέτος βρισκόμαστε αντιμέτωποι και πάλι με τα περίφημα κενά δασκάλων στην εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα θα ήθελα να αναφερθώ στην μη τοποθέτηση- ορισμό ακόμα προϊσταμένων στα  Δημοτικά σχολεία του Φρε και της Ασή Γωνιας. Η καθυστέρηση της τοποθέτησης τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των ανωτέρω σχολείων σχολείων.

Επιπρόσθετα θα ήθελα να αναφερθώ και στην αναγκαιότητα  τοποθέτησης μιας  επιπλέον Νηπιαγωγού   στο Νηπιαγωγείο Γαβαλοχωρίου  καθώς  και τον   διορισμό εκπαιδευτικού αγγλικών στο Δημοτικό Σχολείο Αση Γωνιας.

Η μη διδασκαλία του μαθήματος των αγγλικών στο σχολείο της Ασή Γωνιάς  στερεί από τους μαθητές την δυνατότητα της εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας.  καθώς ή δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων αγγλικών σε φροντιστήριο είναι πάρα πολύ δύσκολο βάσει αιτημάτων των οικογενειών των μαθητών .  Είναι  λοιπόν αντιπαιδαγωγικό και  άδικο, οι μικροί αυτοί μαθητές να στερούνται την διδασκαλία των Αγγλικών

Βάσει των ανωτέρω παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.»

zarpanews.gr

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ