Χανιά | Χρηματοδότηση για την αξιοποίηση του Ιστορικού Μονοπατιού στον Πρασέ διεκδικεί ο Δήμος Πλατανιά

χανιά-χρηματοδότηση-για-την-αξιοποίη-509094

Την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) της Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του έργου «Ανάδειξη και Αξιοποίηση Ιστορικού Μονοπατιού της Τ.Κ. Πρασέ» αποφάσισε το ΔΣ Πλατανιά κατά τη διάρκεια της τελευταίας τακτικής συνεδρίασης του που έλαβε χώρα στις 11/04/2017.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη,  το έργο θα υποβληθεί για ένταξη και χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 “Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη” – Δράση 6.d.1: “Ενίσχυση και ανάδειξη οικοτόπων και της βιοποικιλότητας της Κρήτης” του ανωτέρω Επιχειρησιακού Προγράμματος, σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνεδρίασης το ΔΣ Πλατανιά ενέκρινε επίσης την επικαιροποιημένη μελέτη της  αρμόδια Δ/νσης του Δήμου, για το προαναφερθέν έργο, προϋπολογισμού 95.000,00 ευρώ ,καθώς και τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πλατανιά και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς για την υλοποίηση της ως άνω Πράξης.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο αφορά την ανάδειξη και αξιοποίηση του μονοπατιού που συνέδεε για αιώνες την επαρχία Σελίνου με την πόλη των Χανίων. Η διαδρομή είναι γνωστή ως Ενετική στράτα ή Βασιλική στράτα και εικάζεται ότι η κατασκευή της ξεκίνησε από την εποχή που πρωτοκατοικήθηκε η επαρχία Σελίνου. Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η βελτίωση του ιστορικού μονοπατιού, κυρίως με καθαρισμούς από τη βλάστηση που καλύπτει τα λιθόστρωτα τμήματα του, η στερέωση τμημάτων των αναλληματικών τοίχων που χρήσουν συντήρησης, η κατασκευή παρατηρητηρίου φύσης, η δημιουργία θέσεων ανάπαυσης-ξεκούρασης, η τοποθέτηση εξοπλισμού αναψυχής και η τοποθέτηση πληροφοριακής σήμανσης.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Χρηματοδότηση για την αξιοποίηση του Ιστορικού Μονοπατιού στον Πρασέ διεκδικεί ο Δήμος Πλατανιά

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ…ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ..ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΒΟΣΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΤΑΞΙΤΖΗ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook