Χανιά | Χάος χωρίς προηγούμενο στη Νέα Χώρα – Έρχονται πρόστιμα | Photos

χανιά-χάος-χωρίς-προηγούμενο-στη-νέα-χ-562935

Πρωτοφανές αλαλούμ επικρατεί φέτος στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Χώρας, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων και παραδέχτηκε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Γεωργία Σαρικάκη.Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Περιβολίων, Πέτρος Μιχαηλίδης, ο κίνδυνος να χαθεί η Γαλάζια Σημαία ξανά είναι υπαρκτός καθώς παραβιάζονται καθημερινά οι όροι του προγράμματος.

Με μια βόλτα στην περιοχή, διαπιστώνει κανείς πως τα ομπρελοκαθίσματα είναι απλωμένα σε όλα τα μήκη και πλάτη της παραλίας, και εκεί που σταματούν ξεκινούν τα… τραπεζοκαθίσματα, τα οποία έχουν αναπτυχθεί εκατέρωθεν του δρόμου και πάνω στο πεζοδρόμιο. Ακόμη, οι κώνοι που τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Χανίων αντί να διευκολύνουν μάλλον περιπλέκουν την κατάσταση καθώς σε άλλα σημεία χρησιμεύουν ως θέσεις πάρκινγκ και σε άλλα ως θέσεις για τραπεζάκια…

Δεκάδες συστάσεις

Η κα Σαρικάκη απαντώντας παραδέχτηκε πως «η κατάσταση είναι ανευ προηγουμένου». Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της παραλίας σχολίασε πως με το να μην δημοπρατηθούν οι θέσεις φέτος από τον Δήμο, επικρατεί απόλυτη αυθαιρεσία από ορισμένους επιχειρηματίες. «Στοίβες από ομπρελοκαθίσματα είναι στην άκρη της παραλίας και χρησιμοποιούνται αμέσως μόλις γεμίζουν αυτά που ήδη υπάρχουν» ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως από την πλευρά του Δήμου τους έχουν γίνει δεκάδες συστάσεις. Ακόμη, προανήγγειλε πως το αμέσως επόμενο διάστημα η πρώην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου πρόκειται να επιβάλει τα σχετικά πρόστιμα, το ύψος των οποίων όμως κανείς δεν γνωρίζει καθώς υπάρχει διαφωνία ως προς τα όρια στις θέσεις αιγιαλού.

Θυμίζουμε πως το έργο για την ανάπλαση της περιοχής έχει δημοπρατηθεί και πρόκειται να ξεκινήσει τον Οκτώβρη με στόχο να έχει ολοκληρωθεί έως το επόμενο καλοκαίρι.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook