Χανιά | Φυσικές οι αλλαγές του καιρού

χανιά-φυσικές-οι-αλλαγές-του-καιρού-246551

??????????????????????Την» έννοια της δημιουργίας του καιρού, μέσα από τον κύκλο του νερού» παρουσίασε απόψε ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, καλεσμένος σε εκδήλωση της «Πολυδράσης» στο ΤΕΕ. «Θα δώσω μια καθαρά επιστημονική βάση σε όσα λεχθούν και μάλιστα με μια πολύ πιο εκλαϊκευμένη μορφή , με απλά λόγια, χωρίς επιστημονικούς όρους , θα παρουσιάσω την «επιστημονική πλευρά της μετεωρολογίας τηρώντας τις»κόκκινες γραμμές» της επιστήμης» τόνισε ο κ. Λέκκας πριν την έναρξη της εκδήλωσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

???????????????????????????????Μάλιστα, όπως εξήγησε, θα ακολουθήσουν επόμενες διαλέξεις στις οποίες θα αναπτυχθούν θέματα που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για το κοινό, όπως οι αλλαγές στον καιρό στην Κρήτη, η κλιματική αλλαγή και οι ακρότητες του καιρού.

Ερωτηθείς σχετικά με την κλιματική αλλαγή, ο κ. Λέκκας, σχολίασε: «Προφανώς και αλλάζουν τα κλιματικά δρώμενα στην Κρήτη. Κι αυτό είναι ό,τι πιο σωστό γίνεται, γιατί η φύση είναι ζωντανή. Εάν δεν άλλαζε, θα σήμαινε ότι θα ήταν νεκρή. Έτσι λοιπόν, οι οποίες φυσικές αλλαγές είναι επιθυμητές. Προφανώς το ποιές παρεμβάσεις είναι κάτι που προφανώς αξίζει επιστημονικής έρευνας αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει κινδυνολογία και να στερούμε δικαιώματα του κόσμου όσον αφορά τη ζωή του».

Τον ομιλητή παρουσίασε η φυσικόςΧρυσούλα Καψωμένου,  η οποία και συντόνισε την συζήτηση που ακολούθησε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook