Χανιά | Υπομονή συστήνει η Βάλια Βαγιωνάκη στον Βασίλη Διγαλάκη για το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι

Απάντηση στις δηλώσεις του πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλη Διγαλάκη (δείτε εδώ) δίνει με σχόλιο της η Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κα Βάλια Βαγιωνάκη:

Χθες ο κ. Διγαλάκης θεώρησε απαραίτητο να σχολιάσει την πρόθεση της Κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει το έργο αποκατάστασης του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, προκειμένου να το αποδώσει στην τοπική κοινωνία, όπως άλλωστε ήταν και η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Καταρχήν, δεν γνωρίζω αν ο κ. Διγαλάκης μιλά ως πρώην Πρύτανης ή ως εν δυνάμει υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά. Ως πρώην Πρύτανης πάντως, θα έπρεπε να μας απαντήσει για την τύχη της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε.

Εκτιμώ, επίσης, ότι μόνο θετικά σχόλια θα έπρεπε να προκαλεί το γεγονός ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η αποπεράτωση έργων που είτε εξαγγέλθηκαν στο παρελθόν και παρέμειναν «πουκάμισα αδειανά» – όπως ο κόμβος Μουρνιών (οπού δεν υπήρξε ποτέ ούτε μελέτη, ούτε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση), είτε δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, αφού πρώτα κατασπαταλήθηκε δημόσιο χρήμα, όπως το Κολυμβητήριο το οποίο άρχισε να κατασκευάζεται στο πλαίσιο των αθλητικών υποδομών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ.

Σε μια περίοδο που τα οικονομικά είναι περιορισμένα και το τελευταίο ευρώ πρέπει να πιάνει τόπο, εμείς εργαζόμαστε συντονισμένα προκειμένου οι εξαγγελίες να γίνουν πραγματικότητα και μια σημαντική υποδομή για τον υγρό στίβο, που τόσο ανάγκη έχουν οι Χανιώτες, η νεολαία και ο τοπικός αθλητισμός να πάρει σάρκα και οστά.

Ας μην ανησυχεί ο κ. Διγαλάκης. Έχουμε ακόμα 1,5 χρόνο για να δρομολογήσουμε τη λύση σε μια σειρά από προβλήματα που οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζει δημιούργησαν και συντήρησαν επί δεκαετίες. Του συστήνουμε υπομονή.»

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ