Χανιά | Υπογράφει ο Σταθάκης για το καταδυτικό πάρκο στον Αποκόρωνα | Photo

Ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της “Αποκόρωνας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ” κ. Σταύρο Σταυρουλάκη, καθώς και από τους μελετητές κ. Ιωάννη Παρασύρη και κ. Δημήτριο Ρομπογιαννάκη, επισκέφθηκαν σήμερα Δευτέρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η κατάθεση του πλήρους φακέλου για την έγκριση χωροθέτησης (οριστική αδειοδότηση) του Καταδυτικού Πάρκου (ΚΠ) στη θαλάσσια περιοχή «Όρμος Μπρος Γιαλός» της Τ.Κ. Κεφαλά Αποκορώνου συνολικού εμβαδού εξήντα (60) στρεμμάτων εκτός περιοχής Natura 2000. Εντός του καταδυτικού πάρκου προβλέπεται να ποντιστούν δύο σκάφη καθώς και 38 τεχνητά ενδιαιτήματα κατασκευής του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (Ε.Λ.Κ.Ε.Θ.Ε).

Ο κ. Υπουργός, αφού έλαβε γνώση του θέματος, δεσμεύτηκε για την όσο πιο σύντομη αδειοδότηση της χωροθέτησης που αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν την υλοποίηση της κατασκευής του έργου.

zarpanews.gr

loading...

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επιτελους να αναδειχθει και μια άλλη οψη του τουριστικου προιοντος περαν από beachobara ξαπλωστρες και αφθονο τενταριο!!!!!!!

  2. Βεβαια πρέπει να γινουν και άλλα πραματα από την Δημοτικη Αρχη όπως και η βελτιωση του οδικου δικτυου που θα οδηγει στο καταδυτικο παρκο οπως βεβαια και η αναδειξη και αλλων περιοχων του Αποκορωνα ιδιαιτερου φυσικου καλους μεσω φυσιολατρικων περιπατων οπως στον Αλμυρο ποταμο!!!

  3. Έτσι θα βελτιωθει στο μέγιστο το τουριστικο προιον του Αποκορωνα….δημιουργοντας ανθηση περαν από τον συμβατικο τουρισμο και του εναλλακτικου τουρισμου μεσω φυσιολατρικων όπως και αρχαιολογικων περιπατων!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ