Χανιά | Υπάνθρωπος έσερνε με το αυτοκίνητο το σκυλί στο δρόμο | Photos

χανιά-υπάνθρωπος-έσερνε-με-το-αυτοκίν-708095

Τα βάρβαρα ένστικτά του φαίνεται πως έβγαλε άγνωστο άτομο σε βάρος ενός σκυλιού το οποίο έσερνε με το αυτοκίνητο του σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η φιλοζωική Χανίων.

Ειδικότερα:

«Το απόγευμα λάβαμε ένα τηλεφώνημα από νεαρό κάτοικο του χωριού Βατόλακος, για ένα τραυματισμένο ζώο. Ο νεαρός περνούσε με ένα φίλο του από την πλατεία του χωριού και εντόπισε ένα μαύρο σκύλο που δεν μπορούσε να κουνηθεί και το δέρμα του φαινόταν καμένο από σύρσιμο, ενώ στο λαιμό του είχε περασμένο ένα σκοινί με γάντζο.

Τα παιδιά αναγνώρισαν το θηλυκό σκυλάκι, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες περιφερόταν αδέσποτο στο χωριό, χωρίς περιλαίμιο ή σκοινί στο λαιμό του.

Ψάχνοντας να βρούμε εθελοντή να το μεταφέρει, ειδοποιήσαμε παράλληλα το ΑΤ Βουκολιών. Ο διοικητής κος Ματθαίος Ιγγλεζάκης έσπευσε αμέσως στο σημείο και μας περιέγραψε την κατάσταση του ζώου που ήταν πολύ άσχημη.

Ενημερώθηκε ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά κος Νίκος Δασκαλάκης,ο οποίος μας είπε να μεταφερθεί το ζώο στο κτηνιατρείο Σαριδάκη και τα έξοδα θα καλυφτούν από το δήμο.

Όταν έφτασε η εθελόντρια από τα Χανιά, σοκαρίστηκε από τη θέα του ζώου, ήταν καμένο από σύρσιμο στο κάτω μέρος της κοιλιάς και στις πατούσες, ενώ από τα εγκαύματα δε μπορεί να περπατήσει και ήταν γεμάτο ψύλλους και τσιμπούρια.

Στο κτηνιατρείο του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη για να ηρεμήσει και αύριο το απόγευμα θα υποβληθεί στο πρώτο χειρουργείο. Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, το περιστατικό συνέβη πριν μερικές μέρες και το ζώο υπέμενε αβοήθητο τους πόνους. Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο αλλά θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα αποθεραπείας.

Φιλοξενείται προσωρινά από μέλος μας και είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα, το οποίο παρόλους τους πόνους της, κουνάει την ουρίτσα της και απολαμβάνει τα χάδια.

Ευχαριστούμε τον κο Ιγγλεζάκη για την άμεση ανταπόκριση και όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν, την Ηρώ, την Καμέλια, τη Νατάσα, την Έφη, την Έλενα και την Ελένη που τη φιλοξενεί προσωρινά.

Από το ΑΤ Βουκολιών έχει σχηματιστεί δικογραφία για τον εντοπισμό του δράστη, που προέβη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Συγχαρητήρια και στα δύο νεαρά παιδιά που δεν το προσπέρασαν.

Ψάχνουμε φιλοξενία για τη σκυλίτσα, αφού τα σπίτια όλων των εθελοντών μας είναι γεμάτα από άρρωστα και τραυματισμένα ζώα.”

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook