Χανιά | Το συνδικάτο οικοδόμων για το τραυματισμό του 47χρονου

χανιά-το-συνδικάτο-οικοδόμων-για-το-τρ-516847

Ανακοίνωση για το σημερινό εργατικό ατύχημα στα Χανιά (ΕΔΩ) εξέδωσε το συνδικάτο οικοδόμων, στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω:

«Αλλο ένα θλιβερό εργατικό ατύχημα ήρθε σήμερα να προσθέσει άλλο έναν συνάδελφο στο μητρώο των σακατεμένων εν ώρα εργασίας. Ενώ η δουλειά και τα μεροκάματα μειώνονται, τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται. Οι δουλειές λίγες και «σκοτωμένες» με αποτέλεσμα εργάτες και μικροεργολάβοι να «τρέχουν» κυριολεκτικά από τη μια δουλειά στην άλλη μπας και βγει το μεροκάματο, με τα μέτρα ασφαλείας να περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Όπως όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουμε, τα επαρκή μέτρα ασφαλείας κοστίζουν και σε χρόνο και σε χρήμα (επαρκείς σκαλωσιές και καλό στήσιμο, ζώνες, έλεγχοι, κλπ). Μεγάλη ευθύνη φέρει η κυβέρνηση, η οποία έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς υποστελεχωμένους και ουσιαστικά σε αδράνεια.

Η κατάσταση θα χειροτερέψει περαιτέρω με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και το 4ο Μνημόνιο που ετοιμάζουν. Καλούμε του συναδέλφους να μην σκύψουν κι άλλο το κεφάλι, να μην δεχτούν τα επώδυνα μέτρα που έρχονται. Θέλουν σιγή νεκροταφείου, να περνάνε μειώσεις μισθών και επιπλέον φοροληστεία. Γι αυτό όλοι μαζικά στην απεργία στις 17 Μάη.

Καλούμε τους συνάδελφους να ενημερώνουν το Σωματείο σε κάθε περίπτωση που τα μέτρα ασφαλείας στο χώρο εργασίας είναι ελλιπή. Δεν παραβλέπουμε το φόβο και τη τρομοκρατία που ασκείται καθημερινά στους χώρους εργασίας αλλά όλοι μαζί, με το Σωματείο μπροστάρη μπορούμε!!!

Τα γραφεία του Συνδικάτου είναι ανοιχτά κάθε Πέμπτη 7-9 το απόγευμα στο 2ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Χανίων (Μάρκου Μπότσαρη 68)».»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook