Χανιά | Το νέο Δ.Σ στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Θερίσου

therissoΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται στο Θέρισο. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι:

Πρόεδρος: Γιαννικάκης Νίκος

Αντιπρόεδρος: Μυλωνάκης Στέφανος

Γραμματέας: Μποράκη Θεανώ

Ταμίας: Λεβεντάκης Μιχάλης

Αντιπρόεδρος β’: Γεωργουδάκης Γρηγόρης

Κοσμύτορας: Ηλιάκης Λευτέρης

Έφορος: Πετράκης Μπάμπης

Μέλοι: Κουτρουλάκης Στράτος, Κουμάκης Γιώργος,

Εξελεκτική Επιτροπή: Αλεξανδράκης Γιώργος, Λεδάκη Κατερίνα, Καβρουλάκης Βαγγέλης

Σχετικά με τη διαδικασία των εκλογών ο Κοσμύτορας του Μουσείου Ηλιάκης Λευτέρης αναφέρει:

«Την Κυριακή 26 Απριλίου διεξήχθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Νέας Εξελεκτικής Επιτροπής του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισο. Παρά τη μακρυνή απόσταση και τις δυσκολίες, ένας σημαντικός αριθμός νέων, μεγαλύτερων και ηλικιωμένων, ανάμεσά τους και μερικών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που σε πείσμα των κακουχιών που πέρασαν εξακολουθούν να θέλουν να βρίσκονται μαχητικά στη ζωή και να συνεχίσουν, στο μέτρο του δυνατού, να συνεχίσουν το αγώνα στις σημερινές μπόρες, συμμετήχαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Πριν την ψηφοφορία το απερχόμενο Δ.Σ αναφέρθηκε εν συντομία στο πλούσιο έργο που πρόσφερε τα προηγούμενα χρόνια, με τον παραπέρα εμπλουτισμό και εξωραϊσμό του Μουσείου, αλλά και με την οργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων όπως η εκδήλωση απόδοσης τιμής στο σημαντικό έργο και των ηρωϊσμό των αξιωματικών του τακτικού στρατού, ακόμα και ανωτέρων αξιωματικών, που υπηρέτησαν στο ΕΛΑΣ και πρόσφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες. Σημαντική στιγμή ήταν επίσης η εκδήλωση προς  τιμή του Στρατηγού Μάντακα που έμεινε τρία χρόνια παράνομος στις χανιώτικες Μαδάρες και υπήρξε, χάρη στο κύρως του, ύψιστο παράδειγμα , που δεν μπορούσαν να μην τον μιμηθούν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, μαζί και οι αξιωματικοί του τακτικού στρατού. Μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων ήταν και η εκδήλωση απόδοσης τιμής στους κτηνοτρόφους του Νομού μας που στη σντριπτική πλειοψηφία τους στάθηκαν φίλοι και ενισχυτές τόσο στους μαχητές του ΕΛΑΣ όσο και στους αντάρτες του ΔΣΕ.

Στη συνέχεια ακολούθησε η συνηθισμένη εκλογική διαδικασία για τη ανάδειξη του νέου ΔΣ και της νέας Εξελεκτικής Επιτροπής. »

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ