Χανιά | Τον πυροβόλησαν για μια κούπα: Δικάζονται οι τρεις για τον ματωμένο σχολικό χορό

χανιά-τον-πυροβόλησαν-για-μια-κούπα-δ-617097
Φωτογραφία Αρχείου

Ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Παρασκευή  στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δυτικής Κρήτης η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του προέδρου του 15μελους του νυχτερινού λυκείου Ρεθύμνου, στη διάρκεια του ετήσιου χορού σε νυχτερινό κέντρο στις 5 Φεβρουαρίου του 2011.

Το περιστατικό συνέβη στις 4:20 τα ξημερώματα σε κέντρο στην περιοχή «Τρία Μοναστήρια» όπου ήταν σε εξέλιξη ο ετήσιος χορός του σχολείου, με αφορμή μία «κούπα» που έστειλε ο 25χρονος μαθητής στην συμμαθήτριά του και σύζυγο του ενός κατηγορουμένου.

Τότε,οι τρεις κατηγορούμενοι ξεκίνησαν να εκσφεντονίζουν άδειες κανάτες και ποτήρια σε βάρος του θύματος ενώ ακολούθησε πάλη στη διάρκεια της οποίας ο πρώτος κατηγορούμενος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε, τραυματίζοντάς στο κεφάλι το θύμα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρώτος έκανε απόπειρα ανρθρωποκτονίας από πρόθεση καθώς προκάλεσε για άγνωστο λόγο φραστικό επεισόδιο, όταν εκσφεντόνισε άδειο γυάλινο μπουκάλι προς το θύμα και μετά άδεια ποτήρια και μπουκάλια. Ακολούθησαν πυροβολισμοί με θανατηφόρο πρόθεση ενώ ο θάνατος δεν επήλθε  για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής του επειδή διεκομίσθη έγκαιρα στο νοσοκομείο.

Ο δεύτερος και ο τρίτος κατηγορούμενος ήταν παρόντες στο επεισόδιο και σχεδόν ταυτόχρονα άρχισαν να εκσφεντονίζουν άδεια ποτήρια και μπουκάλια προς το θύμα, τα οποία όμως δεν τον πέτυχαν. Σε πρώτο βαθμό κρίθηκαν αθώοι» για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης έχει ασκήσει ο Εισαγγελέας.

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του θύματος, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνης της νύχτας. Όπως παραδέχτηκε, αφορμή για την επίθεση σε βάρος του ήταν μια κούπα την οποία κέρασε ο ίδιος στην γυναίκα του τρίτου κατηγορούμενου, η οποία ήταν μαθήτρια στο σχολείο. Όπως είπε, η κοπέλα διασκέδαζε μαζί με φίλες της ενώ στο τραπέζι βρισκόταν και η σύζυγος του πρώτου κατηγορούμενου, η οποία δεν είχε ανάμιξη. Οι τρεις άνδρες είχαν μπει στο κέντρο στις 2 τα ξημερώματα, αρνήθηκαν να πληρώσουν είσοδο και κάθισαν αρχικά στο μπαρ και μετά σε ένα τραπέζι μόνοι τους. Σύμφωνα με το θύμα και οι τρεις συμμετείχαν στην πράξη καθώς ο ένας τον ακινητοποίησε, ο άλλος τον γρονθοκοπούσε και ο τρίτος τον πυροβόλησε.

Από την πλευρά της η σύζυγος του τρίτου κατηγορούμενου κατέθεσε πως δεν την παραξένεψε ούτε την προσέβαλε το γεγονός πως ο συμμαθητής της την κέρασε την κούπα. Όπως είπε, άκουσε τον σύζυγό της να φωνάζει «μην την πιεις» και στη συνέχεια είδε τη συμπλοκή μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Υποστήριξε πως με το θύμα είχαν τυπικές σχέσεις στο σχολείο και απέδωσε το συμβάν όχι στην κούπα αλλά σε προηγούμενες διαφορές μεταξύ τους, τις οποίες εκείνη δεν γνώριζε.

Πάντως παρότι στο κέντρο υπήρχαν κάμερες που έχουν καταγράψει όλη τη βραδιά, την είσοδο των κατηγορουμένων, την παραμονή τους στο μπαρ και άλλα, το σκηνικό δεν έχει καταγραφεί αφού οι κάμερες που κοιτούσαν το συγκεκριμένο σημείο ήταν χαλασμένες.

Το δικαστήριο διέκοψε αργά το μεσημέρι και η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Τον πυροβόλησαν για μια κούπα: Δικάζονται οι τρεις για τον ματωμένο σχολικό χορό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook