Χανιά | Τι λέει για τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο της εφορίας ο ιδιοκτήτης του σουβλατζίδικου | Video

Τεράστια αίσθηση και προβληματισμό στους επιχειρηματίες έχει προκαλέσει το αστρονομικό πρόστιμο ύψους περίπου 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, επιβλήθηκε σε σουβλατζίδικο στα Χανιά για φορολογικές παραβάσεις (δείτε εδώ). Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε πως η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει 16.000 αποδείξεις και μάλιστα είχε υποπέσει άλλες δύο φορές σε παρόμοιες παραβάσεις.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε στο ιδιοκτήτη το περασμένο Φεβρουάριο.

Ο ιδιοκτήτης, παρόλο που διατύπωσε αντιρρήσεις στην εφορία, αναρωτήθηκε γιατί δεν διατάχθηκε αυτεπάγγελτα προσβολή της απόφασης που για τον ίδιο μεταφράζεται σε επιβάρυνση 25.000 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ιδιοκτήτης του σουβλατζίδικου ανέφερε, ότι οι ελεγκτές της εφορίας πήραν το 2014 τον υπολογιστή της επιχείρησης και έλεγξαν ένα πρόγραμμα στο οποίο γίνονταν εκπαιδεύσεις των υπαλλήλων. «Μετά από τρία χρόνια ήρθαν να βεβαιώσουν παράβαση που δεν υπήρχε» ανέφερε ο ίδιος.

Αν και πρόκειται για μικρή επιχείρηση εστίασης, για τις 15.919 αποδείξεις που δεν εκδόθηκαν, η καθαρή αξία καθορίζεται στα 70.743,34 ευρώ και ο ΦΠΑ στα 15.141,56 ευρώ, δηλαδή σύνολο 85,884,90 ευρώ.

Ο φορολογούμενος μπορεί να προσφύγει καταρχήν στην αρμόδια επιτροπή και κατά δεύτερον στα δικαστήρια για να δικαιωθεί ή να αντιπαραβάλει σε αυτά που του λέει η εφορία.

Ο ιδιοκτήτης όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, κλήθηκε να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις περί οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων, υπέβαλε τα σχετικά δικαιολογητικά και του προσδιορίστηκε πρόστιμο περίπου 70.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν πλήρωσε ποτέ και έχασε τα ευεργετήματα.

Η ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων αναφέρει ότι η επιχείρηση είχε υποπέσει άλλες δύο φορές σε παρόμοιες παραβάσεις κάτι που οδήγησε στο πρόστιμο μαμουθ που ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ.

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΈσωσε την περιουσία του Χανιώτης με χρέη στις τράπεζες
Επόμενο άρθροΧανιά | Πάνω από 3.000 επισκέπτες κρουαζιέρας σήμερα στη Σούδα!

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 15.919 !!! Μιλάμε και τους κάνει εξαντλητική εκπαίδευση και μάλλον δε τά΄παιρνε ο λεβέντης υπάλληλος.

    Συγχαρητήρια! δεν υπάρχουν τέτοια αφεντικά να ενδιαφέρονται τόσο για την εκπαίδευση.

    Επίσης πείτε μου που πετάτε τα κακοτυλιγμένα σουβλάκια γιατί φτιάχνω επιχείριση διαχείρισης κακοτυλιγμένων σουβλακιών.

    Μιλάμε για μεγάλη συμπτωση ε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ