Χανιά | Σύμβολο διαχρονικής… προχειρότητας το Ρολόι του Κήπου

χανιά-σύμβολο-διαχρονικής-προχειρό-137357

roloi kipou4Πέντε ημέρες έχουν περάσει απ’ όταν έπεσαν πέτρες από το ιστορικό Ρολόι του Κήπου στην οδό Πλουμιδάκη ωστόσο ο χρόνος δείχνει μάλλον… σταματημένος καθώς πέρα από την πρόχειρη περίφραξη του σημείου τίποτα δεν έχει γίνει για την προστασία του μνημείου και των ανθρώπων.

Ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή, η αρμόδια αντιδήμαρχος είχε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει η κατασκευή και τοποθέτηση στοάς στο σημείο (γωνία Παπανδρέου με Πλουμιδάκη) για την ασφαλή διέλευση των πεζών. «Σε δύο – τρεις μέρες θα είναι έτοιμη» είπε η ίδια χθες μιλώντας στο zarpa.gr, εξηγώντας ότι η καθυστέρηση είναι δικαιολογημένη, καθώς η τεχνική υπηρεσία κατασκευάζει με ίδιους πόρους και μέσα την εν λόγω στοά.

Για την ώρα, ο υποτυπώδης φράχτης, απαγορεύει τη διέλευση των πεζών, οι οποίοι αναγκάζονται να περπατούν στη μέση του δρόμου, αφού εναλλακτική δεν υπάρχει και υποτίθεται ότι χρησιμεύει στο να συγκρατήσει τις πέτρες μιας πιθανής νέας πτώσης.

Σε ερώτηση για τις επόμενες ενέργειες από την πλευρά του Δήμου για την προστασία του μνημείου το οποίο έξεπεμψε «σήμα κινδύνου» η κα Αγγελάκη απάντησε ρητά ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε άλλο, καθώς ο Δήμος δεν έχει την δικαιοδοσία.

Ωστόσο, όπως μας πληροφόρησε, η σχετική μελέτη για την συντήρηση και αποκατάσταση του μνημείου έχει ήδη κατατεθεί μετά από τροποποιήσεις στο υπουργείο: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι η μελέτη σύντομα θα εγκριθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Μέχρι τότε, ας περιμένουμε από το ίδιο το μνημείο να σταθεί… στο ύψος του.

zarpa.gr

 

One thought on “Χανιά | Σύμβολο διαχρονικής… προχειρότητας το Ρολόι του Κήπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook