Χανιά | Συντριβή F-16 νότια της Γαύδου – Σώοι οι χειριστές μεταφέρονται στο ΓΝΑ

WJ-01 Greek first flight  Lockheed martin Fort Worth Quincy 12_05_2008

Με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251 ΓΝΑ) οι δύο χειριστές που εγκατέλειψαν το F-16 που συνετρίβη λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, ανάμεσα σε Χανιά και Γαύδο.

gaydos1Οι χειριστές είναι καλά στην υγεία τους καθώς χρησιμοποίησαν την μέθοδο της εκτίναξης, περισυνελέγησαν άμεσα από τη θάλασσα και με διασωστικό ελικόπτερο μεταφέρθηκαν στην 115 ΠΜ.

gaydos2Το αεροσκάφος, πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση και είχε απογειωθεί από την 343 Μοίρα της 115 ΠΜ. Η συντριβή αποδίδεται σε μηχανική βλάβη ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες, φαίνεται ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα στον κινητήρα.

gaydos3

Δείτε εδώ καρέ καρέ την διάσωσή τους από το ελικόπτερο.

zarpa.gr

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Στη δημοσιότητα δόθηκε από την πολεμική αεροπορία το συγκλονιστικό βίντεο της διάσωσης από την θάλασσα των δύο χειριστών που κατάφεραν να εκτιναχθούν από το F-16 στα ανοιχτά της Γαύδου, πριν αυτό συντριβεί λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι (ΕΔΩ) […]

  2. […] Στη Γαύδο ψάχνει ειδικό κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας από την Αθήνα σε συνεργασία με το Λιμενικό το μαύρο κουτί του F16 που συνετρίβη το μεσημέρι της Πέμπτης ανοιχτά της Γαύδου. […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ